Wegener voorziet hogere winst en lagere oplage

Het uitgeversconcern Wegener verwacht ook dit jaar zijn nettowinst en winst per aandeel te kunnen verhogen. Vorig jaar was de winst 26,7 procent hoger dan in 1993, maar of een dergelijke stijging er dit jaar ook inzit, wilde algemeen directeur C....

Van onze verslaggever

APELDOORN

Het advertentievolume, voor Wegener een belangrijke (45 procent) omzetcomponent, zal licht stijgen. Daarentegen houdt het concern rekening met een lichte daling van de betaalde oplage van de dagbladen. Ook in 1994 ging de oplage al omlaag. Het advertentievolume van de dagbladen steeg licht.

Wegener is uitgever van regionale dagbladen, nieuwsbladen, huis-aan-huisbladen, tijdschriften en elektronische media. De abonnementen zorgen bij Wegener voor 23 à 24 procent van de omzet.

In januari had Wegener al een winststijging met een kwart gemeld. Appeldoorn sprak toen van een 'prachtig jaar'. Het resultaat is beter dan verwacht. In augustus rekende het concern nog op een winststijging met 20 procent. Het rendement op het gemiddeld eigen vermogen bedroeg vorig jaar 21,7 procent tegen 20,5 procent in het jaar ervoor.

Wegener behaalde in 1994 een omzet van 890,5 miljoen gulden, 13,8 procent meer dan in het jaar ervoor. De winst per aandeel nam vorig jaar toe van 7,01 gulden tot 8,66, een stijging met 23,5 procent.

De omzet- en resultaatsverbetering schrijft de uitgever onder meer toe aan de overname van Sijthoff Holding en de deelneming van Wegener in de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.