Weg met de bureaucratie!

Een veel aangedragen oplossing voor problemen in het onderwijs en de zorg: weg met al die managers. Onzin, vindt hoogleraar Mirko Noordegraaf....

Ik ben drie jaar werkzaam in het mbo. Binnengekomen als zij-instromer ben ik één keer bijna en één keer werkelijk tegen een burn-out opgelopen. Inmiddels heb ik geleerd te overleven, en kan ik zelfs plezier in mijn werk vinden! Ik ben als zij-instromer voor een ondoenlijke taak gesteld. Ik had veel meer steun kunnen hebben van de expertise van oudere collega’s. Een voorbeeld van het belang van goed management in het onderwijs.

Mark Schuurman (41), docent, Ridderkerk

Managers zijn nodig. Daar ben ik het mee eens. Maar een vereiste is wel dat ze iets doen, moeten weten waar ze manager van zijn, basisinformatie over de opleiding hebben en ingrijpen wanneer het eventueel nodig is. Een andere fout is de wisselingen van managers en directeuren. Ik werk nu zes jaar op een school en in die zes jaar heb ik vijf coördinatoren, drie managers en zeven (!) directeuren gehad. Nogal logisch dat het personeel zijn eigen plan trekt.

Anne (31), docent, Leeuwarden

Het tij lijkt zich te keren ten gunste van de manager. Het lijkt mij niet meer dan eerlijk, gezien de massale verkettering van deze beroepsgroep gedurende de laatste tien jaar. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat veel professionals en managers op hetzelfde terrein falen. Ze zijn meer met hun carrière bezig dan met datgene waarvoor ze aangesteld zijn: het dienen van de cliënt, respectievelijk de medewerker aan wie ze leiding geven. En als zowel manager als professional uit het goede hout gesneden zijn, dan lopen ze zich stuk op het woud van regels, of de almaar toenemende administratieve taken die de nieuwe wijze van financieren in de zorg met zich meebrengt.

Maxime Buitendijk (47), teamleider zorg, Almere

Managers zijn geen plaag, maar een nationale ramp. Er zullen best managers te vinden zijn die zich verdienstelijk weten te maken. Ik ken er toevallig niet één. Ik ken alleen een zichzelf in stand houdende laag die zijn eigen werk verzint, zich overal mee bemoeit en integere professionals tot moordlust drijft. Je kunt tegenwoordig geen scheet laten of er staan tien managers klaar om hem te wegen.

Daan Gosselink (52), beveiligingsbeambte, Arnhem

Een mooie analyse van Noordegraaf. Toch deel ik hem niet. Managers zijn in eerste instantie gekomen om de rector en conrector te ontlasten. Niet om docenten te belasten. Deze managers moesten voor de financiële huishouding zorgen. De rector zorgde voor de onderwijskundige route. Tegenwoordig heeft het schoolbestuur meer en meer uit handen gegeven. En om toch zicht op de zaak te houden is een enorme bureaucratische rompslomp ingevoerd.

Bert Thijs de Jong (23), student/docent, Amersfoort

Nee, Noordegraaf heeft geen gelijk en het is niet overdreven. Het enige dat ik merk van managers is dat ze zoveel mogelijk beschreven papier willen hebben en dat ze zoveel mogelijk bezig zijn mij aan te laten tonen dat ik, ondanks hen, toch nog in staat ben dat te doen waarvoor ik eigenlijk ben. Dat ze zich richten op bij voorkeur slecht gedefinieerde, maar goed in het gehoor liggende targets. En dan heb ik het niet alleen over de managers in de organisatie, maar juist de managers búíten die organisatie. In de ziektekostenverzekeringen, in de ministeries, in de inspecties, in de gemeenten, in de provincies, de waterschappen enzovoort. En voor elk probleem vinden ze dezelfde ‘oplossingen’, namelijk meer bedrukt papier, meer managers en meer bureaucratie. Dat voor mij, als zich te pletter werkend huisarts, ‘manager’ synoniem is aan ‘bureaucraat’ en ‘obstructief tegenwerker’ zegt genoeg.

Bart Bruijn (48), huisarts, Streefkerk

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden