Weekend treft met Guillermo regeling voor rectificatie

Jorge Guillermo, de ex-echtgenoot van prinses Christina, heeft een schikking getroffen met het weekblad Weekend. Het tijdschrift zal in het nummer van 14 juli een rectificatie plaatsen, waarin wordt erkend dat een eerder gepubliceerd artikel over Guillermo grotendeels onjuist is....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Weekend had op 10 juni geschreven dat Guillermo na zijn mislukte huwelijk met Christina was ingetrokken bij een vriend in Parijs, met wie hij een nieuw leven zou willen beginnen. Volgens Guillermo is dat verzonnen.

Guillermo, die met Christina nog in een echtscheidingsprocedure is verwikkeld, dreigde de uitgever en een journalist van het roddelblad met een kort geding, waarin hij rectificatie en een schadevergoeding van vijftigduizend gulden vroeg. Daarnaast eiste hij een dwangsom van vijftigduizend gulden voor elke keer dat het tijdschrift inbreuk zou maken op zijn persoonlijke levenssfeer.

Het kort geding werd echter ingetrokken omdat er een schikking is getroffen. Weekend zal een rectificatie plaatsen, zegt de raadsvrouw van Guillermo. De advocate wil niet kwijt of het weekblad ook schadevergoeding heeft betaald. 'Er is bevredigend geschikt', zegt zij. De hoofdredactrice van Weekend, Hummie van der Tonnekreek, bevestigt dat het blad zal rectificeren. Ze weet niet of er schadevergoeding is betaald.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden