WEEKBLADEN

Zomertijd in de weekbladen. HN versiert het omslag met zonnebloemen. Elsevier heeft een interview met de vrouw van Erik Breukink....

HP/DE TIJD Absolutely funny zijn volgens HP/De Tijd de huidige Britse comediennes Dawn French en Jennifer Saunders, Ruby Wax, Joanna Lumley, de prima donna's onder de vrouwelijke komieken. French en Saunders vonden hun weg via het stand up-circuit, Ruby Wax komt voort uit het klassieke toneel en Joanna Lumley copuleerde zich langs de klassieke weg via De Wrekers naar de top.

Stinkendrijke, christelijke ondernemers krijgen in HP/De Tijd de gelegenheid zich te verontschuldigen voor hun rijkdom. Niks mis mee.

Er is een hoger geluk dan het leiden van je bedrijf. Dat is de God die je mag kennen en bij wie we onze zorgen en verdriet mogen neerleggen door gebed.

De tekst is van Henk de Pagter, directeur-eigenaar van projectontwikkelaar Kanters Holding.

Over geluk gesproken: ook in HP/De Tijd een verhaal over de potentiepil die volgend jaar op de Europese markt verschijnt. In te nemen een half uurtje voor het vrijen, en het lukt weer. 'Maar je wordt er dus niet plots een grote verleider van.'

DE GROENE 'De macht van de fallus is heel vergankelijk', roept De Groene ook al, vanaf het omslag. Binnenin verklaart uroloog Mels van Driel:

In de voorstelling van velen is de penis net als de fallus een krachtig, eeuwig levend orgaan, maar in werkelijkheid is het maar een nietig stukje vlees dat het na verloop van lange tijd bijna onherroepelijk laat afweten.

Daarentegen valt er over de jarige Bijenkoning Harry Mulisch (70) niets dan goeds te vertellen. Dat wil zeggen: na de vraag of er iemand iets positiefs wil zeggen. Want dat is zoeken.

Onrustbarend is de waarschuwing dat in de volgende eeuw de mensheid met gigantische watertekorten van doen krijgt.

Zoet water is, hoewel velen vooral in het rijke Westen dat niet lijken te beseffen, een zeer schaars goed.

Die schaarste is een ecologische tijdbom, maar iedereen lijkt die te negeren.

ELSEVIER Mevrouw Gea Breukink, de vrouw van de wielrenner, maakt indruk op auteur Hugo Camps.

Gea Breukink lacht en swingt van kop tot teen. Ook als ze straks drie bochten voor het einde op l'Alpe d'Huez staat te trillen op haar benen, zal ze niet opgenomen worden in de gekke massa.

Zo'n schatje als Gea is, zo'n ondeugd is dat andere sporttype in Elsevier, Patrick Kluivert, die 'geen flauwe notie heeft van werkelijke normen en waarden'.

Een moreel kader - waar is moeder Kluivert nu? - is wat de Gevallen Godenzoon dringend nodig heeft en een schop onder zijn kont.

HN-MAGAZINE Bij het uitblijven van een echte zomer tot nu toe, komt HN-magazine met een omslag van zonnebloemen en een zonnige inhoud. Van zonnegeneeskracht tot zonne-energie en van de Van Goghse zonnebloemengekte tot de zonaanbidders op de stranden.

Misschien heeft de behoefte bruin te worden, ook wel te maken met het heimwee naar de tijd dat de Europeanen nog een donkere huid hadden. Onze voorouders waren, volgens nieuw onderzoek, geen Neanderthalers, maar Afrikanen.

Naast het zonnethema ook een blik op de kerken in Hongkong. Hoe zal het met de godsdienstvrijheid gaan, nu Hongkong weer tot China behoort?

VRIJ NEDERLAND De Tour wordt gewonnen aan tafel (eten!) en in bed (slapen!). Maar van een bezoek aan de apotheek gaan renners ook harder fietsen. Drugs dus. Ploegarts Leinders:

'Hoe goed of slim jouw organisatie ook is, de natuurlijke begrenzing zal altijd bepalen wie de sterkste is. Doping kan die wet maar kortstondig verstoren. Doping schakelt het waarschuwingssysteem van het lichaam uit waardoor de gebruiker vroeg of laat door het lint gaat en zichzelf opblaast.'

Het omslagverhaal gaat over nieuwe wapens die in Amerika worden ontwikkeld en die net niet doden. Veldslagen winnen zonder bloedvergieten. Voorbeelden: lichtgolven die de tegenstander tijdelijk blind maken, geluidsgolven die de tegenstander zich zeer beroerd doen voelen, schokgolven die giftig gas meevoeren, microgolven die brandwonden en erger kunnen veroorzaken.

De directeur van Scientific Applications & Research Associates, Parviz Parhazni, over akoestische wapens, 'een nieuw speeltje voor het leger':

'Ik veronderstel dat dit instrument, net als alle andere, misbruikt kan worden. Maar net als elk ander instrument kan het op een menselijke en ethische manier gebruikt worden.'

Eerder gehoord, 1945.

Jacques de Jong

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden