Wedstrijd

Soms is de kop leuker dan het artikel zelf. Neem nou: `Fruitvlieglarve wint fotowedstrijd KNAW` (Wetenschap, zaterdag 1 maart). Fijn voor de fruitvlieg, maar mag ik aannemen dat de prijs postuum wordt uitgereikt?...

Nederland 2, 22.50 uur.

Profiel In de biografieënreeks Profiel een portret van Gezina van der Molen (1892 - 1978). Voor de een was ze een moedige verzetsheldin, voor de ander een steile calvinist. Zelfs na haar dood roept ze tegenstrijdige reacties op. Filmmaker Marijke Vreeburg maakte een portret van deze vrouw vol tegenstellingen.

Nederland 2, 22.50 uur.

Radar De woekerpolisaffaire sleept zich voort. Zowel de politiek als belangenorganisaties houden zich bezig met onderzoek naar schadeclaims. De verzekeraars bereiden zich voor. In Radar (TROS) een overzicht van de laatste ontwikkelingen. Verder een test van wasstraatsystemen.

Nederland 1, 20.32 uur.

Koekeloere Techniek is een speerpunt in het onderwijs voor kleuters. Daarom staat in het Schooltv-programma Koekeloere het thema techniek centraal in de aflevering Niks gaat vanzelf. Moffel en Piertje doen aan een fietstocht mee, maar wat een pech! Ze krijgen een lekke band.

Nederland 3, 09.00 uur.

Amusement

Man bijt hond De 98-jarige meneer Samioen heeft wel wat beters te doen dan achter de geraniums te zitten. Hij heeft dé manier gevonden om zich als bejaarde nog volop onder de vrouwen te begeven. Samioen is het enige mannelijke lid van een zwemclub waaraan veertig dames deelnemen.

Nederland 2, 18.55 uur.

Clubvan100.nl Mensen helpen mensen in RVU`s Clubvan100.nl. Vanavond onder meer het volgende onderwerp: Presentatrice Maud Hawinkels (30) heeft veel plezier van haar 7 jaar oude hond Bas. Dat plezier wil ze graag met andere mensen delen. Maud biedt haar hond aan als gezelschapsdier.

Nederland 2, 19.25 uur.

Radio

Bommel Hoorspelserie naar de verhalen van Marten Toonder. Met Mark Rietman als Ollie B. Bommel en Jacob Derwig als Tom Poes. Vandaag begint een nieuw verhaal: Tom Poes en de Kwanten, met in alle kwantenrollen Tygo Gernandt.Verteller: Sylvia Poorta.

Website: www.hoorspelbommel.nl (podcast mogelijk)

Maandag t/m vrijdag. Concertzender , 14.00-14.15 uur

Radio 1 , 00.45-01.00 uur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden