'We hadden twee uur lang krankzinnige seks'

Voormalig wonderkind Tiger Woods (33) is wereldberoemd, steenrijk en al twaalf jaar de onbetwiste kampioen van het professionele golf...

Op 27 november, in de nacht na Thanksgiving, reed Woods voor zijn villa buiten Orlando met zijn SUV over een brandweerpomp en botste vervolgens op een boom in de tuin van de buren. Hij werd half bewusteloos aangetroffen, maar bleek uiteindelijk niet ernstig gewond. Zijn vrouw sloeg de achterruit in.

Woods weigerde politieverhoor. Hij verklaarde dat het ongeluk zijn schuld was en dat zijn vrouw de ruit had ingeslagen om hem te redden. Maar de media roken lont.

Twee dagen ervoor had het vaak accurate roddelblad National Enquirer gemeld dat Tiger Woods een verhouding had met de New Yorkse clubhostess en sterrenvriendin Rachel Uchitel.

Wat er die nacht is gebeurd, is nog onduidelijk. Maar volgens de reconstructies van de roddelmedia had Woods zitten sms’en naar een minnares. Zijn Zweedse vrouw Erin eiste inzage in de telefoon en probeerde de minnares op te bellen. Ze sloeg hem, hij vluchtte in zijn auto, zij sloeg uit woede zijn achterruit in met een golfclub. Volgens sommige politiebronnen was Woods ook onder invloed van drank en/of pillen.

Terwijl Woods zweeg en zich niet meer vertoonde, begonnen minnaressen naar voren te komen die in detail vertelden over hun vele ontmoetingen met Woods (‘We hadden twee uur lang krankzinnige seks’ ). Woods liet ze rond de wereld vliegen om bij hem te zijn tijdens zijn golftoernooien. De teller bleef deze week steken op elf.

De minnaressen hebben bewijzen. Op tv wordt steeds een voicemail van Woods aan een van hen afgespeeld, waarin hij haar verzoekt haar naam van haar voicemailboodschap te wissen: ‘Mijn vrouw heeft in mijn telefoon gekeken en gaat je misschien bellen. Je moet dit voor me doen.’

Ook zijn e-mails en sms’jes in de omloop waarin Woods zijn liefde verklaart, zoals een maand geleden aan Uchitel: ‘Ik heb eindelijk iemand gevonden waarmee ik me verbonden voel. Zo iemand heb ik nog nooit gehad, zelfs niet thuis.’ Maar hij is ook bang dat ze alleen maar op zijn roem valt en hij ‘voor de verkeerde is gevallen’.

Woods heeft inmiddels in een tweede verklaring toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en zegt dat hij een betere echtgenoot en vader wil zijn. Hij zou het huis in Florida hebben verlaten en bevindt zich volgens bronnen op zijn luxejacht ‘Privacy’.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden