Wat te doen met neef op Tinder?

Lezers vragen andere lezers om raad bij problemen en dilemma's.

Mijn dochter zag onlangs onze aangetrouwde neef op Tinder. Hij zoekt contact met vrouwen tussen 25 en 31 jaar. Zelf is hij 38, maar op Tinder zegt hij 31 jaar te zijn. Moeten we ons nichtje of neef hier zelf van op de hoogte brengen? We hebben een oppervlakkige maar goede familierelatie.

Naam bij redactie bekend.

Buiten de deur kussen

Lekker laten gaan! Dikke kans dat het getrouwde stel wilde zien hoe Tinder werkt. Die neiging hebben al mijn vrienden met verkering, alleen mochten die altijd op mijn Tinder. Kan ook nog dat ze afgesproken hebben af en toe buiten de deur te kussen. P.S. Tinder is uit, tegenwoordig heb je Happn!

Amber Schothorst (25), Amsterdam

Aanspreken

Aangetrouwde neef hierop aanspreken, dan is het aan hem er als de sodemieter mee op te houden.

Liesbeth Wegink (56), Amsterdam

Driehoeksverhouding

Met het op de hoogte brengen van de neef zult u zich officieel in een driehoeksverhouding plaatsen waarin u en de neef meer weten dan de vriendin. De neef heeft een domme fout gemaakt, op Tinder kun je makkelijk worden herkend. Hij verdient straf en consequentie: licht per direct het nichtje in.

Olaf Schumaker (67), Berlijn

Hallo neef

Ik zou uw dochter contact laten opnemen met de aangetrouwde neef, via Tinder, met de korte boodschap 'Hallo neef, wat leuk dat ik jou op Tinder tegenkom!' En dan maar zien hoe neef hierop reageert.

Ronald Scherpenhuyzen (52), Grou

Terloops

In uw situatie zou ik een familie-etentje met beide gezinnen organiseren. Hopelijk komen uw neef en nicht dan ook. Tijdens het eten vertelt uw dochter terloops dat ze onlangs een bekende op Tinder zag, et cetera. Vervolgens vraagt ze iedereen wat zij zouden doen in haar situatie, waarbij ze uw neef betekenisvol aankijkt. Hij weet dan genoeg. Hopelijk neemt uw neef na dit etentje zijn verantwoordelijkheid en komt hij in actie. Mocht hij dat onverhoopt toch niet doen, dan kan uw dochter later alsnog in actie komen.

Eva van der Meer (38), Utrecht

Wedden

Vertel hem dat je het weet. Vraag wat er aan de hand is en wat hij denkt aan de situatie te gaan doen. Wedden dat hij het haar vertelt?

Anna Robin Hogendoorn Streef (23), Den Haag

Confronteren

Ik zou hem confronteren. Vraag je dochter of ze onder haar eigen naam contact wil leggen. Wacht neefs reactie af.

Rijn Borgwat (67), Eindhoven

Pot en ketel

De vraag is: wat doet uw dochter op Tinder? Het lijkt wel de pot verwijt de ketel! Ik zou zeggen: niet mee bemoeien, hij zal zijn redenen wel hebben. Het gaat u niet aan.

Willem van de Wiel (70), Voorschoten

OVER TWEE WEKEN:

Mag onze zoon (14) Radler drinken?

We waren laatst bij mijn zus. Haar zoon (13) dronk Amstel 0.0 Radler bij de lunch. Of onze zoon (14) dat ook mocht? Nee natuurlijk niet, reageerden wij in koor. Maar ja, het is alcoholvrij. 'Ik wil het eerst proeven', zei ik nog. Het is gewoon limonade. Maar de suggestie wordt toch gewekt dat je bier zit te drinken, omdat het nu eenmaal een biermerk is. Wij hebben het hem wel laten drinken. Hij vond het reuze stoer. Wij twijfelen nog steeds. We willen niet dat hij vroeg gaat drinken of gaat wennen aan de smaak van bier. Wat zou u doen? Naam bij redactie bekend

Onze vraag is: wat zou u doen? Mail uw antwoord (maximaal 110 woorden) voor maandag 5 oktober 2015 naar: wzud@volkskrant.nl Heeft u een dilemma en wilt u advies van andere lezers? Mail dan uw probleem (max. 110 woorden) naar: wzud@volkskrant.nl

Vermeld altijd uw volledige naam, leeftijd en woonplaats. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden