Wat doe je tegen een krabbende gastvrouw?

Onze gezellige en hartelijke buren nodigen ons geregeld uit voor een borrel. Het probleem is dat de buurvrouw constant aan haar blote armen, rug, hoofd en voeten zit te krabben. Met haar nagels! Ze maakt dan toastjes klaar... We griezelen hiervan, maar durven bijna niet te weigeren en storten ons dan maar op de voorverpakte nootjes. Hoe kunnen we dit oplossen? We vragen ze het liefst bij ons thuis, maar dat kan niet elke keer. Wat moeten we doen? Naam bij de redactie bekend.

null Beeld
Beeld

Meer vieze dingen

Laat die hartelijke en gezellige vrouw lekker krabben. Wast u elke dag uw sleutels en het muntgeld uit uw portemonnee? Zolang die buurvrouw zich wast, zie ik het probleem niet zo. Er gebeuren veel vieze dingen in het leven. Gelukkig zien we ze niet. En leve de voorverpakte borrelnootjes!

Judith van de Kamp (32), De Bilt

Op de koop toe

Ik zou zeggen: maak je niet druk. Vanwege een uit de hand gelopen hobby kom ik geregeld op gelegenheden waar na afloop schalen met hapjes rondgaan. Voordat die bij mij belanden, hebben die meestal een route doorlopen door een pratende en af en toe hoestende menigte, en een deel daarvan zal vast wel last hebben van een beginnend griepje. Al jarenlang voel ik mij desondanks doorgaans kiplekker. Geniet vooral van uw hartelijke buren en neem de toastjes op de koop toe. Trouwens, die schaaltjes met borrelnootjes waar iedereen in zit te graaien, vind ik nou weer wat minder, maar goed.

Henk Schell (68), Bennebroek

Geef tips

Ik zou in een persoonlijk gesprek de gastvrouw wijzen op het gevaar van krabben met de nagels. Grote kans op wondroos en dat is geen pretje. Vervolgens zou ik vertellen dat er een goed alternatief is voor krabben met de nagels. Namelijk met een ruw washandje of gastendoekje (niet uit de droger of met wasverzachter behandeld) rustig over de jeukende huid wrijven. Dat brengt verlichting. Koelen geeft ook wel wat verlichting. En verder maar begrip opbrengen, want je zal het maar hebben, voortdurend jeuk. Mijn vriend heeft last van eczeem, veroorzaakt door chemische stoffen, dus ik ben een beetje ervaringsdeskundig. Verder is geen toastjes aannemen ook geen ramp. Misschien kunt u een allergie voorwenden en zelf uw hartige hapjes meenemen. Een leugentje om bestwil moet kunnen.

Clara Bijdevaate (68), Groningen

Ook geen nootjes

Als u er zo over denkt, zou ik ook van de nootjes afblijven, tenzij u de illusie koestert dat deze niet worden voorverpakt door iemand die wel eens aan zijn lichaam krabt.

Renske Imkamp (27), Amsterdam

Maak zelf toastjes klaar

U zou bij een volgende borrel kunnen aanbieden de toastjes klaar te maken. Voordat de buurvrouw kan protesteren, bent u al bezig...

Marlies de Waard (66), Groningen

Praat erover

Als uw buurvrouw echt zo gezellig en hartelijk is, kunt u volgens mij twee dingen doen. Haar gedrag voor lief nemen en het houden bij de verpakte nootjes, of u kunt haar vragen of er een reden is voor haar gekrab. Misschien is ze zich helemaal niet bewust van haar gedrag. Het kan ook zijn dat er een gesprek ontstaat over haar krabben en dat u, weliswaar voorzichtig, uiting geeft aan uw afkeer.

Tiny Visser (63), Eersel

Over twee weken: Ga ik alsnog weg bij mijn man?

Jarenlang heb ik mijn best gedaan voor mijn huwelijk, maar de biseksualiteit van mijn man bleek homoseksualiteit. Ondanks de ruimte die ik hem gaf om te ontdekken wat hij wilde, kwamen er van zijn kant alleen maar verwijten. Nadat mijn man mij had verteld dat hij wilde scheiden, werd ik close met een goede vriend. Wat ik met mijn man nooit had, beleefde ik wel met hem: liefde was nooit eerder zo harmonieus, vrolijk en eenvoudig. Maar mijn man wilde toch samen blijven. Nu woon ik weer een jaar bij mijn man, maar mijn gedachten zijn nog bij de ander. Moet ik achter mijn keuze blijven staan en het nemen zoals het is, of alsnog mijn hart volgen?

Naam bij de redactie bekend

Onze vraag is: wat zou u doen? Mail uw antwoord (maximaal 110 woorden) voor maandag 3 oktober 2016 naar: wzud@volkskrant.nl Heeft u een dilemma en wilt u advies van andere lezers? Mail dan uw probleem (max. 110 woorden) naar: wzud@volkskrant.nl

Vermeld altijd uw volledige naam, leeftijd en woonplaats. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden