Wat bent u? Een allesweter, een halve weter of een niet-weter

De Seksrabbijn des vaderlands

Deze week: hoeveel en wat wilt u precies weten van het overspel van uw partner?

Foto Colourbox

Wij hebben hier eerder gesproken over hoe er moet worden omgegaan met eigen overspel, maar hoe om te gaan met overspel van uw partner? Wilt u als partner dan íéts weten, alles weten of een beetje weten? Ruwweg heb je drie soorten mensen: de niet-weter, de halve weter en de allesweter - oftewel niet dat je alles weet, maar dat je alles wilt weten.

Als je eenmaal iets weet, kun je niet meer terug naar zalige onwetendheid. Willen weten is riskant.

Een jaar of wat geleden hoorde de Seksrabbijn een tijdje niets van zijn toenmalige vriendin. Zij was op reis, het was voor de tijd van wijdverspreide dataroaming. Toen zij zich meldde schreef ze: 'Het internet was uitgevallen.'

Bij terugkeer zei ze: 'Ik moet je wat vertellen, ik heb op vrijdagavond gezoend met een man.'

De Seksrabbijn dacht: wat grappig, die dag viel het internet uit. Ook blijft het in zijn ervaring zelden bij zoenen. Waar gezoend wordt, gebeurt meer.

'Het is het halve verhaal', zei hij, 'maar als je ooit zover bent, hoop ik het hele verhaal te horen.'

Het is belangrijk een veilige omgeving te creëren waar mensen kunnen vertellen wat ze willen vertellen. Kinderen liegen uit angst voor straf. Volwassenen zijn net kinderen.

Later die avond stelde de Seksrabbijn nog een paar vragen. 'Wil je echt alles weten?', vroeg ze. 'Ja', zei de Seksrabbijn, want hij hoort bij het menstype allesweter.

'Nou', zei ze, 'die man bracht me naar de metro, maar toen stonden we voor zijn huis. Hij begon me te zoenen. We gingen naar binnen. Ik moest nog even wachten in het halletje. In de woonkamer trok ik zijn broek uit en begon hem te pijpen. Hij had een grote pik, groter dan de jouwe. Daarna wilde hij me neuken, maar hij had geen condooms. Toen zijn we die gaan kopen in een avondwinkel. Hij maakte weinig geluid bij het neuken. Op een gegeven moment draaide hij me om, toen lag ik op mijn buik. Daarna kwam hij klaar.'

'Heeft hij je ook op je billen geslagen?', vroeg de Seksrabbijn.

'Nee', zei ze.

'Nou, dat zal ik dan maar doen', antwoordde de Seksrabbijn.

Huiswerk: bespreek met uw partner of u een allesweter, een halve weter of een niet-weter bent. Bespreek dit ook op uw werk. Stel uzelf de vraag wat voor type uw baas is.

Meer over