Wanneer de emotie de overhand krijgt

Op en rondom het plein was volop activiteit. Een filmcrew maakte op de trappen van het statige Hotel de Paris opnames voor een programma met wereldberoemde goochelaars....

KEES TAMMENS

Is deze rubriek verworden tot een toeristische folder? Daar hoeft de bridgeliefhebber niet voor te vrezen. De aandacht van de Europese bridgewereld was deze week gericht op het toernooi in de Club de Sporting gelegen aan het al genoemde plein in het hartje van Monte Carlo. Daar vond het vierde EK voor mixed teams plaats.

84 Teams uit 25 landen namen deel aan dit door Philip Morris gesponsorde toernooi. Bridgers spelen primair voor de spanning die het spelen van een wedstrijd met zich meebrengt en de eer van het winnen van een kampioenschap. Vier dagen lang moest harde strijd geleverd worden. Het winnende team streek vijftienduizend gulden op.

Bij het spelen van een bridgewedstrijd kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Onlogisch denken, het vergeten van een gespeelde kaart of een vergissing in het bieden kan daarvan de oorzaak zijn. De grootste rampen gebeuren als de emotie de overhand krijgt. In diagram 1 besefte west onmiddelijk maar te laat welke rampzalige gevolgen dit kon hebben.

(...)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden