Wang meldt zich voor aandeelhoudersvergadering bij ADO

Wang Hui heeft zich donderdag in Den Haag gemeld voor een aandeelhoudersvergadering van zijn voetbalclub ADO. De Chinese eigenaar arriveerde kort na 10 uur bij het Kyocera-stadion, waar hij werd opgewacht door algemeen directeur Jan-Willem Wigt.

Wang wordt ontvangen door Jan Willem Wigt, directeur ADO Den Haag. Beeld anp
Wang wordt ontvangen door Jan Willem Wigt, directeur ADO Den Haag.Beeld anp

De twee omhelsden elkaar toen Wang, in gezelschap van zijn zoon Terry, uit de auto stapte. De Chinese eigenaar is in Den Haag voor een gesprek met de directie en aansluitende aandeelhoudersvergadering. Bij het overleg donderdag in het stadion schuift ook de Haagse wethouder Tom de Bruijn aan.

De leiding van ADO Den Haag wachtte de afgelopen maanden een paar keer tevergeefs op de komst van Wang. De Chinees, die via zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder van de club is, meldde zich eind vorig jaar af voor een aandeelhoudersvergadering en liet in januari weer een vergadering aan zich voorbij gaan.

Vanwege het uitblijven van beloofde betalingen van 3,7 miljoen euro uit China dreigde een liquiditeitstekort voor ADO. Eind februari vond ADO alsnog een oplossing voor het financiële tekort, waardoor de club het seizoen met een sluitende begroting kan afmaken. De ploeg uit Den Haag voorkwam daarmee dat het onder curatele zou blijven staan van de KNVB. Hoe de club aan het geld kwam, is nog onduidelijk.

Wang zei in januari er niet over te peinzen om het geld te storten. 'Ik ben te aardig geweest voor ADO', liet hij optekenen in een interview in de Volkskrant. 'Dat wordt nu anders.' De Chinees zei niet te willen investeren in een club die niet naar hem luistert. Hij sloot een vervanging van het huidige management niet uit.

In dat scenario maakt hij waarschijnlijk ook plaats voor een veel hardere Chinese baas. 'Dan wordt het voor ADO pas oncomfortabel. Want voor het einde van dit seizoen willen we ADO winstgevend zien.'

Lees meer

Hoe de toekomst van ADO in Chinese handen kwam te liggen? Lees hier de analyse.

'Ik ben te aardig voor ADO geweest, dat wordt nu anders'. Lees hier een interview met Wang van China-correspondent Marije Vlaskamp.

Wang stapt uit zijn auto bij het stadion. Beeld anp
Wang stapt uit zijn auto bij het stadion.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden