Waarschuwing: het bevredigen van verlangens kan tot zelfverachting leiden

Deze week: spreek eens uw éígen geheime fantasie uit.

Katje Beeld ap

'Maar wat zijn jouw fantasieën?', vroeg de Seksrabbijn op een avond aan zijn vriendin. Het was lente.

Al eerder had de Seksrabbijn deze vraag aan zijn vriendin gesteld, in de hoofdstad van Zwitserland. Ze hadden elkaar toen net ontmoet en in Bern had ze geantwoord: 'Ik heb geen eigen fantasieën, ik ben dol op andermans fantasieën.'

De Seksrabbijn weet dit aan verlegenheid; niets is moeilijker dan de eigen verlangens uit te spreken, het moet om die reden zijn dat veel mensen zich wijden aan het bevredigen van andermans verlangens.

Nu waren ze een jaar en acht maanden samen en de ergste verlegenheid zou toch wel over zijn, het eigen verlangen kon worden uitgesproken. Ze had weliswaar aangegeven dat ze graag een katje wilde hebben, maar een huisdier mocht niet worden verward met een seksuele fantasie.

Daarom zei de Seksrabbijn: 'Ik ben geen fantasiemachine. Zeg wat jij wilt, behalve een katje, want aan huisdieren doe ik niet.' Het werd een emotionele aangelegenheid, maar uiteindelijk zei ze dat ze graag heel lang gelikt wilde worden.

'Zo lang dat ik spierpijn krijg aan mijn tong?', vroeg de Seksrabbijn.

Zij had namelijk weleens verteld dat ze iemand zo lang had gelikt dat ze een spiertje had verrekt in haar tong. Maar wat is een verrekt spiertje als het gaat om een fantasie?

De Seksrabbijn deed wat hem was opgedragen, overigens zonder een tongspier te verrekken. Daarna moest ze huilen, want, zo zei ze, ze walgde van zichzelf.

Het uitspreken en bevredigen van eigen verlangens kan tot walging, schuld en zelfverachting leiden. De Seksrabbijn wiegde haar en zei: 'Geen enkele reden om van jezelf te walgen. Droog je tranen. Ik hou van je.'

Dat duurde een uurtje, toen waren de tranen gedroogd. En daarna vroeg ze: 'Krijg ik nu een katje?'

'Nee', riep de Seksrabbijn. 'Dat ook weer niet.'

Huiswerk voor volgende week: vraag uw partner een tot dan toe geheime fantasie uit te spreken. U belooft onder geen voorwaarde te zullen walgen. Dat heet: het creëren van een veilige omgeving.

Zeg tegen een collega: 'Wat zou je graag met me willen doen? Ik beloof dat ik niet zal gaan kokhalzen.'

Moedig een vreemde in het openbaar vervoer aan zijn of haar seksuele fantasie uit te spreken. Beloof wederom niet te zullen gaan walgen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden