Waarom vrouwen minder verdienen

Vrouwen verwachten minder van hun carrière, schatten hun loon lager in en wachten langer met het vragen van opslag dan mannen. Dit zijn onder andere verklaringen voor de loonkloof tussen man en vrouw. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Guelph in Canada.

Sanne Riepema
© GETTY Beeld
© GETTY

Professor Sean Lyons kwam tot de conclusie dat vrouwen hun startsalaris 14 procent lager inschatten dan het startsalaris dat mannen voorspellen. Dit verschil in verwachtingen blijft zelfs na vijf jaar nog bestaan. Vrouwen schatten hun verdiensten dan nog steeds zo'n 18 procent lager dan dat de mannen schatten.

Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen gemiddeld twee maanden langer wachten met het durven vragen van hun eerste opslag.

'Het is een beetje het kip-ei verhaal', zegt Lyons. 'Vrouwen zijn bekend met het feit dat zij minder verdienen dan mannen, dus die verwachting houden zij ook. En omdat ze een lager salaris verwachten, zijn zij minder agressief als het op salarisverhoging vragen aankomt. Hierdoor zullen ze lagere salarissen accepteren dan mannen en dat houdt de ongelijkheid in salarissen in stand.'

Vrouwen met een universitaire opleiding verdienen slechts 68 procent van het salaris van een man met identieke opleiding. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek uit 2008. Deze studie wees ook uit dat vrouwen wel degelijk op de hoogte waren van de loonkloof. Dit tot grote verbazing van de onderzoekers, omdat juist gelijkheid een grote rol speelt in de generatie Y.

Terwijl vrouwen zichzelf lichtjes wegcijferen als het gaat om loon, zijn de verwachtingen van de mannen juist veels te hoog. Misschien kunnen we daaruit concluderen dat vrouwen iets realistischer zijn als het gaat om salaris verwachtingen.

De lage verwachtingen van vrouwen zijn ook te verklaren omdat vrouwen hun prioriteiten op andere gebieden dan het salaris leggen. Vrouwen vinden het belangrijker de juiste balans te vinden tussen werk en privé en een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving. Mannen geven de prioriteit aan hoge salarissen in combinatie met een goede loopbaanontwikkeling en een solide financiële basis.

'Leraren en loopbaanbegeleiders moeten studenten beter op de hoogte stellen van startsalarissen en salarisverhogingen, aldus Lyons. 'Bewustzijn creëren is dan ook essentieel om vrouwen te motiveren zichzelf gelijk te voelen aan hun mannelijke collega's.' (Tekst Sanne Riepema, foto getty)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden