Waarom de kerstperiode het ideale moment is om te solliciteren

Veel werkzoekenden nemen tijdens de hectische kerstperiode vaak een 'sollicitatiebreak'. Denk jij ook lui achterover te kunnen hangen tussen kerst en oud en nieuw? Dan heb je het mis! Juist in deze periode zijn werkgevers op zoek naar nieuw personeel voor 2012. Dus grijp je kans en ga juist op banenjacht. VKbanen vertelt hoe je dit effectief aanpakt.

© THINKSTOCK

Veel mensen hebben het beeld voor ogen dat een meerderheid van de werknemers (dus ook recruiters) tijdens werkdagen rondom kerst en oud en nieuw vrij is. Daarom zetten werkzoekenden hun sollicitatie-activiteiten even op 'hold' en beginnen ze in het nieuwe jaar weer met solliciteren. Maar het werk gaat natuurlijk in veel sectoren gewoon door (uitgezonderd het onderwijs), dus dat geldt ook voor de werving van nieuw personeel. Dit is dan ook de uitgelezen kans voor jou om wel te solliciteren in deze periode.

Ten eerste ervaren veel bedrijven een grote drukte door de financiële administratie aan het einde van het jaar. Extra arbeidskrachten zijn dan vaak meer dan welkom. Het bedrijf wil verder ook in kaart brengen wat de financiële situatie is eind 2011 en zal op basis hiervan extra personeel aantrekken of loslaten. Ook is het budget voor nieuw personeel nog aardig groot aan het begin van het jaar. Dus als je juist nu actie onderneemt zal je in januari een streepje voor hebben op je concurrenten.

Hierbij enkele tips voor een geslaagde banenjacht in de kerstperiode:

1) Wees flexibel
Hoe belangrijk je de voorbereiding van de feestdagen ook vindt, wees flexibel tegenover je potentiële werkgever. Dus verschuif dat dagje kerstinkopen doen als je wordt uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek. Verzetten is niet gemakkelijk en af te raden, omdat recruiters zich natuurlijk ook moeten houden aan een strak schema zo aan het einde van het jaar of zelf vrije dagen hebben opgenomen. Het getuigt natuurlijk van welwillendheid als je bereid bent jouw kerstschema om te gooien voor die baan.

2) Houd social media in de gaten
Dat het vakantieperiode is, wil niet zeggen dat je jouw handen aftrekt van je internetactiviteiten. Kijk regelmatig op Facebook, Twitter, of LinkedIn. Zo kom je bijvoorbeeld in contact met de werknemers of recruiters die gewoon aan het werk zijn. Ook kun je zo eenvoudig de netwerkevents opsporen die voor jou interessant zijn.

3) Ga naar (netwerk)borrels of evenementen
Juist in de kerstperiode is er een legio aan mogelijkheden om (netwerk)borrels en evenementen te bezoeken. Of het nou een borrel is van je voormalige werkgever, of een familiefeest. Benut alle borrels en feestjes, want je weet nooit wie je daar tegen het lijf loopt. Vergeet je visitekaartje niet!

4) Tijdelijk werk
Soms ontstaan er door de financiële/administratieve drukte aan het einde van het jaar tijdelijke functies. Documenten moeten vaak gearchiveerd worden, omdat er de rest van het jaar geen tijd voor was. En wellicht worden er op de financiële afdelingen lichte administratieve werkzaamheden uitbesteed, zodat het vaste personeel zich kan buigen over de eindejaarscijfers. Ook in andere branches komen juist meer banen vrij in december: denk aan de horeca, detailhandel en koeriers- en postbezorgersdiensten.

5) Stuur een kerst- of nieuwjaarskaart
In plaats van een bedankbrief of e-mail, stuur eens een kerst- of nieuwjaarskaart met een persoonlijk bedankje. Vergeet ook niet om een kaartje te sturen naar de mensen in je netwerk, die je hebben geholpen bij het zoeken naar een baan.

Wij van VKbanen zijn benieuwd of jij de kerstperiode ook optimaal benut om te solliciteren. Of gebruik jij het meer als een periode om te relaxen en feest te vieren?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden