Waardering laat zich niet altijd uitdrukken in geld

Dilemma

Wienik (34) begon twee jaar geleden als advocaat-medewerker met een goed salaris van 3.500 euro. Maar sindsdien is zijn loon nagenoeg hetzelfde gebleven. Wienik ging daarmee akkoord, omdat hij vorig jaar op kosten van de zaak een specialisatieopleiding mocht volgen. Maar nu is het weer tijd voor een salarissprong, vindt hij.

Uit navraag bij andere kantoren in de buurt blijkt dat advocaat-medewerkers met zes jaar ervaring soms 4.500 euro verdienen. De baas stribbelt tegen. Hij zegt dat het bedrijf Wieniks studie al betaalt. Bovendien heeft Wienik vorig jaar zijn omzettarget niet gehaald. Volgens Wienik komt dat omdat de meeste van zijn cliënten vallen onder de gefinancierde rechtsbijstand. Hij vraagt zich af of zijn inzet wel gewaardeerd wordt. Terecht?

Advies

Mist Wienik 'alleen de financiële waardering, of toch ook de schouderklop', vragen de adviseurs zich af. Waardering laat zich namelijk niet alleen in euro's uitdrukken, weet Hans van der Spek van Berenschot. 'De samenwerking met collega's en leidinggevenden, het krijgen van complimenten, de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling, uitdagende opdrachten en een goede balans tussen privé en werk zijn minstens zo belangrijke factoren als het salaris.' Een salarisverhoging went snel, maar goede secundaire arbeidsvoorwaarden hebben een langdurig effect, aldus de beloningsexpert.

Afgezien daarvan heeft Wienik gelijk als hij om meer salaris vraagt, denkt Van der Spek. Een marktconforme beloning voor Wienik ligt rond de 4.000 euro, denkt hij. Ook Jacco van den Berg van het gelijknamige training- en adviesbureau denkt dat 'het na twee jaren stilstand, nu tijd voor meer is'.

Maar er is wel een voorwaarde. Beide adviseurs vinden dat Wienik duidelijke afspraken moet maken over zijn salaris. Is extra specialisatie reden voor salarisverhoging en kan Wienik meer betalende cliënten gaan vertegenwoordigen?

Van den Berg adviseert Wienik nog deze zomer een gesprek met zijn baas aan te gaan. 'Vraag welke omzet u moet realiseren om het salaris te verdienen waar u nu al recht op meent te hebben. Vraag vervolgens om meer betalende klanten. Kijk tot slot of u voor dit jaar een afspraak kan maken over een bonus voor het werk wat u verzet in de gefinancierde rechtsbijstand.'

Beloningsadviseur Frank Knauf denkt er anders over. Hij rekent uit dat Wieniks salaris vorig jaar wel is gegroeid, met 3,5 procent. Dat is een hele normale groei, aldus Knauf. Bovendien komt de opleiding - 4.400 euro - daar nog bij. 'Nu vraag je weer een forse loonsverhoging. Ik denk dat je te veel vraagt.' En die vergelijking met andere kantoren? Grote kantoren betalen doorgaans meer, aldus Knauf, maar ze vragen waarschijnlijk ook meer van je. Knauf: 'Als je denkt dat het gras bij de buren groener is, moet je proberen of je daar mag grazen.'

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden