Waar slapen we? De N224 en de bowlingbaan zijn heel ver weg

Masochisme is ons niet vreemd. Wij kunnen heerlijk zwelgen in zelfmedelijden, wanneer de veren zijn gesprongen van een te dun matras, als de Oost-Europese arbeiders in de aangrenzende kamer ons uit de slaap houden met Balkanbeats en Balkandames, wanneer het eten koud is en de bediening á la Fawlty Towers,...

Michiel van der Geest

We besloten daarom zo’n louterende ervaring bewust op te zoeken. We boekten een kamer in driesterrenpartycentrum-met-bowlingbaan Schimmel, aan de N224 tussen Woudenberg en Scherpenzeel, waar tegen een scherp tarief een Country & Westernfeest kan worden georganiseerd. De kamer kostte 87,50 euro, inclusief ontbijt en een driegangendiner. Wij sloegen ons bij voorbaat al op de knieën van pret. Dit kon alleen maar fout gaan.

De binnenkomst is veelbelovend. Een witte papegaai in een kooi achter de receptie, easy listening uit de speakers in het plafond, mannen in krijtstreep aan een tafel in het restaurant. Hun zaken verlopen duidelijk niet zoals gehoopt.

Vanaf dat moment gaat het hopeloos mis. Het tapijt op de gangen is strak gelegd, het behang zit keurig tegen de muren. De ontvangst in het restaurant is allerhartelijkst. 'Goedeavond, houdt u van vis?'

Er volgt een lawine van mandjes stokbrood, schaaltjes eten, drankjes die later niet op de rekening zijn terug te vinden en een speciaal klaargemaakt licht toetje. Zelden zijn wij zo plezierig bediend als hier; rekening houdend met de eenzaamheid van de solitaire reiziger, zonder die eenzaamheid te benadrukken.

Tot overmaat van ramp blijkt ook de kamer prima in orde. Beige gordijnen, de muren afwisselend wit en crèmegeel, blauwe vloerbedekking. Geen paardendekens op het bed, maar moderne dekbedden, een volwassen koelkast met bier en cola in de kleine kitchenette.

Een schuifpui leidt naar het grote terrasbalkon, er staan een bureau, twee stoelen en een tv. De N224, de bowlingbaan en de eventuele feesten beneden zijn heel ver weg.

De douche in de bruinbetegelde badkamer is krachtig, warm en ruim. Er zijn zes handdoeken aanwezig in drie groottes, en de zeepjescollectie is uitgebreider dan in menig viersterrenhotel.

Natuurlijk, Schimmel is geen hotel voor een romantisch weekend weg. 'Sexy' is misschien het wel laatste woord dat de sfeer adequaat zou beschrijven, En natuurlijk is er heus wel wat aan te merken; de koelkast en wc kunnen 's nachts behoorlijk wat lawaai maken, de afstandsbediening van de tv is met zes knopjes (programma omhoog en omlaag, geluid harder en zachter, een mute-knop en een uit-knop) wel erg karig en maakt van zappen tussen Nederland 1 en BBC2 een verzoeking, en de plakjes ontbijtkoek bleken bij het ontbijt de volgende ochtend over de datum.

Maar een hotel moet je beoordeleen op z’n merites: op zoek naar een plek zonder opsmuk voor de nacht, slaagt Schimmel met een ruime voldoende. Het komt helaas niet in de buurt van de helleherberg waarnaar we op zoek waren.

Volgende keer pakken we het Country & Westernfeest mee.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden