VVD zoekt nog minister van Vreemdelingenbeleid

De VVD is er nog niet in geslaagd een, bij voorkeur vrouwelijke, minister van Vreemdelingenbeleid en Integratie te vinden. De belangrijkste kandidate G. van Craaikamp, voorheen directeur Vreemdelingenbeleid op het ministerie van Justitie, haakte donderdag om persoonlijke redenen af....

Volgens bronnen in Den Haag is R. Jones-Bos, voormalig ambassadeur voor de mensenrechten, nog wel in de race.

Een andere mogelijkheid voor VVD-leider Zalm is om minister Kamp van Defensie naar Vreemdelingenzaken door te schuiven of vice-fractievoorzitter De Grave tot het kabinet te laten toetreden.

De VVD levert in het nieuwe kabinet zes ministers en vier staatssecretarissen. De ministers Zalm (Financiën), Hoogervorst (Volksgezondheid) en Remkes (Binnenlandse Zaken) staan voor de liberalen vast. Dat geldt ook voor de staatssecretarissen Rutte (Sociale Zaken) en Nicolaï (Europa).

Oud-directeur Sybilla Dekker van werkgeversvereniging AWVN zou kandidaat zijn voor het ministerie van VROM, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. De invulling van de resterende twee staatssecretariaten is afhankelijk van de benoeming voor minister van Vreemdelingenbeleid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden