VVD morrelt aan hypotheekrente

De aftrek van de hypotheekrente moet worden afgeschaft in ruil voor een belastingstelsel met één tarief. Dit zou beter zijn voor de economie....

In de VVD blijkt, ondanks ontkenningen van vice-premier Zalm en fractievoorzitter Van Aartsen, toch te worden gediscussieerd over het H-woord. Korteweg meldt dat hij zijn plan voor één laag belastingtarief in ruil voor het opgeven van de hypotheekrentaftrek destijds heeft voorgesteld aan de VVD-top bij het maken van het laatste verkiezingsprogramma. 'Zij vonden dit toen een brug te ver', zegt de ex-Robeco-topman.

Korteweg mengt zich in een discussie over de hypotheekrenteaftrek die enkele weken geleden is begonnen door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Tot veler verbazing deed de NVB een oproep aan de politiek om de hypotheekrentaftrek af te schaffen, mits dit langzaam zou gebeuren.

Premier Balkenende haastte zich te zeggen dat hij niet zal morrelen aan de hypotheekrentaftrek. Ook de coalitiepartijen lieten zich in dergelijke bewoordingen uit.

CDA-prominenten Hans Hillen (oud-Kamerlid) en Tjerk Westerterp (oud CDA-minister) sloten zich wel aan bij de NVB-oproep.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden