VVD-fractie in senaat tegen verkorting studie

De VVD-fractie in de Eerste Kamer is tegen verkorting van de studieduur. Differentiatie van de universitaire studies leidt tot 'grotere oppervlakkigheid en minder wetenschap'....

Van onze verslaggeefster

DEN HAAG

Dit zei VVD-senator Ginjaar dinsdag tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting van 1995. Het debat ging voornamelijk over de toekomst van het hoger onderwijs. Over de begroting maakten de meeste partijen niet veel problemen. Ze wilden liever hun mening kwijt over het WRR-rapport en het nieuwe hoger-onderwijsstelsel. 'Laten wij het debat vandaag maar als een voorschotje daarop beschouwen', zei D66'er De Savornin Lohman.

De senator was vol lof over het WRR-rapport, dat differentiatie van de studieduur voorstaat. 'Een goed onderbouwd voorstel', aldus De Savornin Lohman. Zij verbaasde zich over het matige enthousiasme van minister Ritzen van Onderwijs over het rapport. Zij vond dat de minister met het plan uit het WRR-rapport moest schermen om wat afstand te creëren ten opzichte van de VSNU, de HBO-Raad en de studenten.

De PvdA-fractie adviseerde de minister een 'time-out' te nemen. 'Vernieuwing en aanpassing' verdient volgens PvdA-senator Redemeijer 'een deugdelijke en zorgvuldige analyse'. Volgende week dinsdag debatteert de Eerste Kamer verder over de onderwijsbegroting.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden