VS-overheid twittert tips: wat te doen bij zombie-invasie

Volgens sommigen begint morgen al het einde van de wereld, maar kennelijk maakt de Amerikaanse overheid zich ook zorgen over bestorming van de aarde door zombies. Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) geeft op Twitter namelijk tips voor omgang met zombies.

Redactie
Zombies bij de premiére van The Walking Dead in New York. FOTO BRUNO PRESS Beeld
Zombies bij de premiére van The Walking Dead in New York. FOTO BRUNO PRESS

Het CDC post verschillende keren op Twitter een link naar de bizarre blog 'Preparedness 101: Zombie Apocalyps'. De link is echter niet altijd goed bereikbaar, waarschijnlijk door grote bezoekersaantallen.

Vluchtroute

De blog stuurt vooral aan op een goede voorbereiding en het plannen van een vluchtroute. Want, zo schrijft men: 'als zombies honger hebben, weten ze van geen ophouden tot ze eten (lees: hersenen) vinden. Dat betekent dat je snel moet vluchten! Plan waar je naar toe wil via verscheidene routes zodat je tijd wint en de vleeseters te slim af bent! Dit is ook nuttig bij natuurrampen, wanneer je snel een schuilplaats nodig hebt.'

Aandacht

Uiteindelijk draait het het CDC vooral om aandacht. Een woordvoerder van CDC vertelde aan The Wall Street Journal dat het idee voor de bijzondere tweet kwam nadat iemand had ontdekt dat het woordje 'zombie' op Twitter voor heel wat kliks zorgde. Bedoeling van het CDC was voornamelijk de aandacht van de mensen te trekken en ze vervolgens in te lichten over wat te doen in noodgevallen. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom er zo vaak #zombie bij de tweets van het CDC staat.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden