'Vruchtbaar gesprek' Godett met Balkenende en De Graaf

De Antilliaanse premier Louisa-Godett heeft maandagmorgen kennis gemaakt met premier Balkenende en minister De Graaf (Koninkrijksrelaties). Na afloop sprak ze van een vruchtbaar gesprek....

ANP

De Graaf zei de indruk te hebben dat er nu zaken kunnen worden gedaan met de Antilliaanse regering.

Over een eventueel verbod van vluchten waarop drugs gesmokkeld worden, is tijdens het gesprek niet meer teruggekomen, zei De Graaf.

Bij aankomst vrijdag zei de Antilliaanse premier dat ze vluchten van KLM en Air Holland gaat verbieden als Nederland dat gaat doen met vluchten van DCA.

Zij reageerde daarmee op het voornemen van de regering in het uiterste geval vluchten te verbieden waarmee veel verdovende middelen ons land binnenkomen.

Minister Donner (Justitie) bestempelde de ophef als een misverstand omdat hij niet had gedoeld op specifieke vluchten. Louisa-Godett wuifde dit maandagmorgen na haar gesprek met Balkenende en De Graaf weg.

Alleen in de pers was er een misverstand gerezen, zei ze. Op de vraag of de sfeer was opgeklaard, antwoordde ze dat die nooit slecht is geweest.

De Graaf vertrekt dinsdag naar de Antillen en Aruba, waar hij een week blijft. Hij denkt dat de ontmoeting van maandag, waarbij geen zaken zijn gedaan, zijn pad heeft geëffend. 'Handtekeningen zet je toch wat makkelijker als je al tegenover elkaar gezeten hebt.'

Toch verwacht hij niet dat gesprekken met de Antilliaanse regering na de kennismaking altijd rimpelloos zullen verlopen. 'Er zullen ongetwijfeld irritaties blijven. Er wordt veel te veel in de pers over elkaar gepraat, ook van Antilliaanse kant.'

Het kennismakingsgesprek was het begin van de afsluitende dag van het vierdaagse bezoek van Louisa-Godett aan Nederland. Maandagmiddag gaat ze nog langs bij koningin Beatrix.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden