Vrouwenemancipatie: zo staat het ervoor

Dossier emancipatie

Vaders zorgen steeds vaker voor de kinderen en jonge vrouwen verdienen gemiddeld meer dan mannen van hun generatie. Toch groeit het aandeel vrouwen aan de top maar gestaag. Alles over de economische emancipatie van de vrouw vindt u in dit dossier.

Beeld thinkstock

Papa past op de kinderen

Een dag per week voor de kinderen zorgen wordt voor jonge vaders steeds gewoner. Van de verse vaders heeft inmiddels de helft een dag per week waarop hij voor de baby zorgt. Dat betekent overigens niet dat vaders korter gaan werken. Het percentage mannen dat ouderschapsverlof opneemt is in de afgelopen tien jaar weliswaar verdubbeld, maar is met 11 procent nog altijd erg laag. De meeste mannen maken geen tijd vrij voor oppastaken door korter te gaan werken, maar door hun werk flexibeler in te delen, bijvoorbeeld door thuis te werken.

Dat blijkt uit de vandaag verschenen Emancipatiemonitor 2016, een tweejaarlijks onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gelijk verdienen

Jonge vrouwen (tot 30 jaar) verdienen gemiddeld meer dan mannen van hun generatie, blijkt uit nieuwe CBS-cijfers van november 2016. De opmerkelijke inhaalrace hebben jonge vrouwen te danken aan hun betere studieresultaten. In oudere leeftijdsgroepen verdienen vrouwen gemiddeld wel (fors) minder dan mannen. Hoe lang zal het nog duren voordat vrouwen ook de laatste loonkloof met mannen dichten?

Wereldwijd stelt het World Economic Forum dat we nog 170 jaar moeten wachten op gelijke betaling voor man en vrouw. Nederland scoort op de Global Gender Gap Index 'nog steeds veel beter dan het wereldwijd gemiddelde, maar loopt steeds meer achter op andere zeer competitieve economieën zoals Finland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.'

Scholieren uit de hoogste klassen van VMBO, havo en VWO oriënteren zich donderdag op een vervolgstudie tijdens de Studiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Beeld anp

Vrouwen aan de top

Het aandeel vrouwen aan de top groeit maar langzaam, zelfs bij bedrijven en organisaties die het doel van meer vrouwen op de hoogste niveaus steunen, stelt de Volkskrant in mei 2015. Het streven was om in 2016 minimaal 30 procent vrouwen in de top van het bedrijfsleven te hebben. In 2015 werd al gemeld dat dit niet werd gehaald. Rijksoverheid haalde dit streven wel: Van de bijna vijfhonderd topfunctionarissen van de Rijksoverheid was in 2015 31 procent een vrouw.

Wat kan Nederland doen om meer vrouwen in topfuncties krijgen? In het buitenland helpen deze maatregelen.

Meindert Fennema schreef in 2013 al: 'Het glazen plafond lijkt vooral voor Nederlandse vrouwen te bestaan'.

De discussie over Nederlandse vrouwen en parttimebanen woedt al langer. Sophie Merle schreef in een opiniestuk: 'Deeltijdfeminisme is goed voor onze samenleving', doordat Nederland de gelukkigste kinderen ter wereld heeft. Eva Jacobs stelde daarentegen: 'Ongelijkwaardigheid van man en vrouw blijft onder het mom van keuzevrijheid bestaan.'

Koningin Maxima samen met zakenvrouw Vivienne van Eijkelenborg (tweede van rechts) tijdens de 35e editie van de uitreiking van de Prix Veuve Clicquot aan de Zakenvrouw van het Jaar. Beeld anp

Waar blijft mevrouw de premier?

Vrouwen als president of premier zijn in veel landen heel gewoon, maar het o zo geëmancipeerde Nederland blijft achter. Hoog tijd voor verandering, schrijft Ariejan Korteweg.

Kwestie M/V

In 2015 onderzocht de Volkskrant in een serie interviews de rolverdeling tussen mannen en vrouwen in Europa, gezien door Nederlandse ogen. Italië, Polen, Zweden en Spanje passeerden de revue. 'In Polen bepaalt opa hoe de dingen gaan'. Lees de interviews hier terug.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.