Vrouwen ageren voor behoud positieve discriminatie in VS

WASHINGTON Een coalitie van progressieve en conservatieve vrouwenorganisaties heeft president Clinton onder druk gezet het wettelijk stelsel van positieve discriminatie van vrouwen en minderheden in stand te houden....

Van onze correspondent

Oscar Garschagen

Door middel van een lang gesprek met de president, toespraken in het Capitool en demonstraties in Washington DC, hebben de organisaties woensdag en donderdag Clinton en het Congres gewaarschuwd voor de electorale gevolgen als het bijna dertig jaar oude stelsel wordt afgebroken.

Positieve actie voor vrouwen, zwarten en andere minderheden op de arbeidsmarkt is na de Congresverkiezingen van november 1994 onderwerp geworden van een stormachtig debat. De Republikeinse meerderheid in het Congres en de Republikeinse kandidaten voor de presidentsverkiezingen in 1996 willen de 156 wetten en programma's afschaffen, die beogen aan de achterstand van vrouwen en minderheden een einde te maken.

Op het moment dat vrouwenorganisaties als Feminist Majority, de National Organisation of Women en de conservatieve American Association of Univerity Women bij Clinton op bezoek waren, kondigde de Republikeinse meerderheidsleider in de Senaat, Bob Dole, aan dat hij nog dit jaar wetsontwerpen zal indienen om aan positieve discriminatie door de federale overheid een einde te maken.

Als Dole - de frontrunner van de Republikeinse partij - gekozen wordt tot president, zal hij aan de afschaffing van het systeem prioriteit geven.

De senator en zijn Republikeinse concurrenten verwachten dat zij met dit standpunt gesteund zullen worden door de blanke, mannelijke kiezer. De zogenoemde angry white male zou positieve discriminatie niet langer meer pikken en daarom massaal zijn overgelopen van de Democratische Partij naar de Republikeinen. Door deze verschuivingen is ook president Clinton onder druk gezet afstand te nemen van positieve actie.

De president, die herkiesbaar is, heeft tot nu toe vermeden een duidelijk standpunt in te nemen. Hij wil daarmee wachten tot een onderzoek door zijn adviseur George Stephanopoulos is afgerond. Clinton overweegt binnenkort een grote toespraak te houden over positieve discriminatie, maar weet volgens een woordvoerder van het Witte Huis 'nog niet wat hij moet zeggen'.

Volgens Eleanor Small van Feminist Majority en Patricia Ireland van NOW zullen vrouwen en zwarten zich van de Democratische Partij afkeren als Clinton het stelsel niet wil beschermen. 'Er wordt veel gesproken over de boze blanke man, maar werkende vrouwen zullen nog veel bozer worden als men aan hun salarissen en werkgelegenheid komt', aldus Small. Ireland: 'Ik vind het zeer verontrustend wat er op dit terrein gaande is in het Congres en het Witte Huis. Dat Clinton nog niet duidelijk stelling heeft genomen baart ons grote zorgen.'

De harde opstelling van senator en presidentskandidaat Dole heeft verbazing gewekt. In 1991, toen zijn echtgenote Elizabeth nog minister van Arbeid was, steunde hij de oprichting van een bijzondere onderzoekscommissie naar de werking van het wettelijk stelsel. Het echtpaar Dole maakte zich toen nog ongerust over de 'glazen plafonds' en 'muren van beton', die vrouwen en minderheden tegenhouden op hun weg naar de midden- en topfuncties in het bedrijfsleven.

Uitgerekend op de dag dat hij in verband met zijn presidentiële ambities stelling nam tegen de voorkeursbehandeling van vrouwen en minderheden, rondde deze commissie - de Glass Ceiling Commission - haar driejarige studie af. Uit de drukproeven van deze studie, die in de zomer zal worden gepubliceerd, blijkt dat het systeem tot op zekere hoogte voor blanke vrouwen succesvol is geweest.

Veertig procent van alle banen in de VS wordt vervuld door blanke vrouwen en dat was dertig jaar geleden nog geen 25 procent. Blanke vrouwen zijn er ook in geslaagd door te dringen tot leidinggevende functies in het middenkader, zoals vice-president en divisie-directeur. Van de functies in het middenkader wordt 40 procent door blanke vrouwen vervuld. Voor zwarte vrouwen en mannen is dat 5 en 4 procent.

De topfuncties in het bedrijfsleven zijn echter nog het domein van blanke mannen. Van iedere honderd topmanagers zijn er 95 blank en man. De weg naar de absolute top wordt voor vrouwen nog steeds geblokkeerd door een 'glazen plafond'. De Washingtonse denktank Institute for Women's Policy Research bevestigde gisteren dat het stelsel van wetten en programma's voor blanke vrouwen bevredigend werkt, maar dat minderheden nog een achterstand hebben in te halen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.