Vrouwen aan de top

NEDERLAND scoort met 4 procent vrouwen in topfuncties even slecht als Botswana. Uit onderzoek van de stichting Opportunity in Bedrijf, een lobbygroep voor vrouwen, blijkt dat het aantal topvrouwen in Nederland zelfs licht afneemt....

Volgens de onderzoekers is de cultuur aan de top nog 'te macho': het is nog altijd niet bon ton om werk en privé te combineren door een dag per week voor de kinderen te zorgen. Ook de wens van veel vrouwen om voor een aangenaam leven ook nog enige vrije tijd over te houden, roept weerstanden op. Bovendien houden veel vrouwen niet van de vuile handen, die doorgaans horen bij werken op het hoogste niveau.

Is het wel redelijk van vrouwen om, werkend op zeg het niveau van de raad van bestuur van een grote onderneming, niet alleen macht te willen, maar ook vrije tijd? Werk op dat niveau past, zeker zolang de macho's nog in de meerderheid zijn, alleen in een volledige werkweek. De onderzoekers merken op dat er in de zakenwereld sprake is van een 'zichtbaarheidscultuur': mannen zijn op recepties, openingen en golfdagen aanwezig; ze ontmoeten elkaar en steken veel vrije tijd in netwerken. Vrouwen doen daar nauwelijks aan mee: ze klaren hun werkklus, maar als het werk af is, vertrekken ze naar huis en haard. Voor hun mannelijke collega's lijkt het daardoor of ze minder hard werken.

Op hun beurt klagen vrouwen dat ze wel degelijk hard werken, maar dat de mannen elkaar de interessante banen toespelen. Voor de vrouwen is daarmee de aanwezigheid van het zogeheten glazen plafond bewezen. Willen vrouwen met kinderen de top halen, dan moeten zij hun zorgtaken uitbesteden aan huisman, nanny of kostschool. Die drastische stap durven velen niet te zetten. Maar de belemmeringen zitten natuurlijk ook in de buitenwereld, waar nog wel wat obstakels, zoals het glazen plafond, te overwinnen zijn.

Zeker nu het economisch slechter gaat, zullen doelstellingen, zoals Shell die formuleerde (20 procent vrouwen aan de top in 2010), onder druk komen te staan. Het gevecht om de topplaatsen verhardt zich. De kans is groot dat vrouwen dan als eersten afvallen.

Wat de oorzaak ook moge zijn, het eindresultaat is ongewenst. De maatschappij bestaat voor de helft uit vrouwen; de werkvloer wordt voor iets minder dan de helft bevolkt door vrouwen; ook zonder het principe van de verdelende rechtvaardigheid tot norm te verheffen mag het normaal worden genoemd dat enkele tientallen procenten van de topmensen vrouw is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden