Nieuws Loonkloof

Vrouwelijke gemeenteambtenaar verdient voor het eerst meer dan mannelijke collega

Vrouwen die bij gemeenten werken verdienden in 2017 voor het eerst gemiddeld meer dan hun mannelijke collega’s. Dit blijkt uit de personeelsmonitor 2017 van A+O Fonds Gemeenten en onderzoeksbureaus Etil en Panteia die onlangs verscheen. Sinds 2016 tellen de gemeenten evenveel mannelijke als vrouwelijke ambtenaren. Vorig jaar kwamen de vrouwen ook qua salaris gemiddeld langszij bij de mannen.

Moeder met dochter aan de balie bij vrouwelijke ambtenaar in Rotterdam. Beeld Hollandse Hoogte / David Rozing

De vrouwelijke gemeenteambtenaar verdiende vorig jaar gemiddeld 3679 euro bruto. Mannelijke ambtenaren kregen gemiddeld drie tientjes minder. Het verschil is miniem, maar niet zonder betekenis. De vrouw is binnen de gemeenten de afgelopen jaren in rap tempo opgeschoven richting de man. In 2012 verdienden mannen gemiddeld nog bijna 200 euro meer dan hun vrouwelijke collega’s. In 2016 was het verschil nog een kleine 90 euro in het voordeel van de mannen.

Twee jaar geleden was al zichtbaar dat vrouwelijke ambtenaren tot halverwege de veertig jaar gemiddeld meer salaris ontvingen van de gemeenten dan mannen. Mannelijke ambtenaren boven de 45 bleven aanzienlijk meer verdienen dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten. In 2017 is ook deze kloof gedicht. Oudere ambtenaren verdienen nu nagenoeg gelijk, ongeacht geslacht. Onder jongere ambtenaren blijven vrouwen beter presteren.

De personeelsmonitor geeft de gemiddelde bruto salarissen weer per leeftijd en geslacht. Salarissen in deeltijd zijn vertaald naar een voltijdloon. In de cijfers is geen uitsplitsing naar functies te zien. Uit de monitor valt niet op te maken of in sommige gevallen sprake is van verschillend loon voor gelijk werk. Waarschijnlijker is het dat mannen en vrouwen in gelijke overheidsfuncties evenveel verdienen.

Vrouwelijk voorsprongetje

Het vrouwelijke voorsprongetje van (gemiddeld) drie tientjes kan door tal van factoren worden veroorzaakt: functie, opleidingsniveau, interne opleidingen, promotie, aantal jaren in dienst. Alles bij elkaar valt de balans voor het eerst positief uit voor de vrouw. Wat in elk geval helpt is het feit dat sinds 2016 evenveel vrouwen als mannen bij gemeenten werken. Al werkten in dat jaar de vrouwen nog wel meer in deeltijd.

Ook een gegeven: vrouwen bekleden steeds hogere functies binnen gemeenten. Het aantal leidinggevende posities in handen van vrouwen was vorig jaar 40 procent, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2006. Dit is het resultaat van gericht beleid, stelt de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG) in dagblad Trouw.

Gemeenten lopen voor op bedrijfsleven

Gemeenten blijken een progressieve werkgever te zijn. In het bedrijfsleven blijft het verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen groot. De meest recente CBS-cijfers dateren uit 2014. Vrouwen verdienden toen gemiddeld (niet uitgesplitst naar beroep) 20 procent minder in het bedrijfsleven.

Atria, het kennisinstituut voor emancipatie, berichtte vorig jaar dat het gemiddelde beloningsverschil tussen mannen en vrouwen in 2015 zo'n 16 procent was. Gecorrigeerd naar functie, werkervaring en opleidingsniveau verdienden vrouwen nog steeds 7 procent minder dan mannen. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden