Vrolijke Kerst, Thé Lau, De wilde keuken

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Redactie
Thé Lau tijdens zijn afscheidsconcert. Beeld belga
Thé Lau tijdens zijn afscheidsconcert.Beeld belga

Thé Lau: Het verhaal & afscheidsconcert
NPO 3, 20.25 uur

Thema-avond rond de ongeneeslijk zieke Thé Lau, de voorman van rockband The Scene. Eerst is een documentaire te zien waarin vrienden, familie en collega's Thé Laus levens verhaal vertellen. Daarna een registratie van het afscheidsconcert dat The Scene in juni gaf in Amsterdam.

Vrolijke Kerst
NPO 3, 18.05 uur

In deze 20-delige jeugdserie zijn we aanbeland bij deel 13, getiteld Faalhaas. De verwende familie Vrolijk verblijft noodgedwongen in een antikraakpand, omdat vader (Jeroen Spitzenberger) diep in de schulden zit. Jongste zoon Lucas (Rohan Timmermans) probeert het imago van zijn vader op te krikken.

De wilde keuken
Canvas, 20.40 uur

In de Vlaamse versie van zijn programma De Wilde Keuken heeft Nederlander Wouter Klootwijk een Vlaamse co-presentator gekregen: Sven Speybrouck. In aflevering twee onderzoekt het duo waar de duiven die je in de supermarkt koopt of in het restaurant bestelt, vandaan komen.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal
NPO 1, 21.30 uur

Voor de 25ste maal wordt het Groot Dictee voorgelezen. Dit jubileumjaar is het geschreven door Bart Chabot, die uniek! aan alle 24 voorgaande edities heeft meegedaan. Onder de deelnemers onder anderen staatssecretaris Teeven, museumdirecteur Pijbes en schrijver Giphart.

undefined

3Onderzoekt
NPO 3, 22.20 uur

In de aflevering Kerst in Beiroet laat presentator Danny Ghosen zijn geboorteland Libanon zien aan zijn Hollandse collega Johan Eikelboom. Libanon kent twee gezichten: enerzijds de oorlog en de armoede, anderzijds de extravagante uitgaansscene, de westerse universiteiten en het luxueuze skigebied in de bergen.

undefined

2Doc: See no evil
NPO 2, 23.25 uur

Documentaire van Jos de Putter waarin bejaarde apen een hoofdrol spelen. In de film wordt op hun leven teruggeblikt. Cheeta heeft het Tarzan-tijdperk meegemaakt, Kanzi is misschien wel de slimste aap ter wereld en de oude, kreupele Knuckles heeft experimenten in de ruimtevaart ondergaan.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden