Vrijdag

Inge van Iersel wint Photo Academy Award 2011

Fotografe Inge van Iersel (24) heeft donderdagavond de Photo Academy Award 2011 gewonnen. Van Iersel maakte I Love You Forever, een fotoserie over een Nederlands gezin dat in financiële problemen zit en geen vaste woning heeft. De jury noemt het werk 'een bijna on-Hollands portret'. De Photo Academy Award is een aanmoedigingsprijs voor laatstejaars en pas afgestudeerde fotografiestudenten en is een initiatief van de Fotoacademie in Amsterdam. Van Iersel heeft 2.500 euro en een publicatie in het tijdschrift Digifoto Pro gewonnen.

----------------------------

Nederlandse dovenfilm naar filmfestival in busan

Het speelfilmdebuut van regisseur en scenarist Joost van Ginkel, 170 Hz, is als enige Nederlandse film geselecteerd voor het Busan International Film Festival (BIFF) in Zuid-Korea. 'Het BIFF is een groot en aansprekend festival. We zijn erg trots', zegt Van Ginkel. 170 Hz gaat over de onvoorwaardelijke liefde tussen twee dove tieners. 'De hoofdrolspelers, Gaite Jansen en Michael Muller, hebben speciaal voor de film geleerd de dialogen in gebarentaal te voeren', aldus Van Ginkel. De acteurs hadden hiervoor vijf maanden de tijd. 'Dat is natuurlijk te kort om het echt te leren. Ze doen het nu 'fonetisch'.'

----------------------------

Acteur Will Ferrell krijgt comedyprijs

De Amerikaanse acteur Will Ferrell wordt onderscheiden met de Mark Twain Prize for American Humor. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Kennedy Center for the Performing Arts in Washington.

----------------------------

Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #SnoopDogg

Rapper Snoop Dogg gaat de hoofdrol spelen in een film over het leven van bluesmuzikant Fillmore Slim. In de jaren vijftig speelde gitarist Clarence Sims (zoals hij in werkelijkheid heette) in dezelfde contreien als Etta James en BB King. Maar zijn carrière kwam nooit echt van de grond en in de jaren daarna maakte hij in San Francisco vooral naam als pooier.

----------------------------

'Wat mijn geluk in de weg staat, is het besef dat ik oud ben'

Woody Allen stipt zijn doodsangst aan in een gesprek met het tijdschrift Linda.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden