Vrijdag: Ontmaskering

Het lijkt zo mooi! Gerd Leers analyseert hoe de mentaliteit van veel mensen en de versplinterde partijpolitieke realiteit het land onbestuurbaar maakt (Binnenland, 6 april). Zijn analyse snijdt hout en zelfs zijn verlangen naar een ‘verlichte dictator’ is invoelbaar.

Peter van der Meer en Wijhe

Even krijg ik het gevoel dat er dus toch politici zijn die boven het niveau van de standaard politieke twistgesprekken uitstijgen.
Even leek het een goed idee om deze man twee volle pagina’s in de Volkskrant te laten volpraten. Niet omdat zijn gedachten zo uniek zijn, maar omdat Gerd Leers misschien wel eens iemand zou kunnen zijn voor de politiek van morgen.

Totdat hij in de laatste alinea die hoop compleet onderuit haalt met doorzichtige partijpolitieke braafheid in zijn steun aan Balkenende. Iemand die de afgelopen acht jaar minister-president is geweest en op geen enkele wijze heeft getoond het soort leider te zijn waar volgens Gerd Leers het land behoefte aan heeft (en al jaren had). Ja, incasseringsvermogen heeft hij wel, die Balkenende. En ik inmiddels ook. Al is het maar om hoopvol te blijven na deze ontmaskering van Gerd Leers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden