Vrijdag 6 februari 2009

Een patiënt van de psychiatrische instelling Parnassia in Den Haag is volgens de politie verdachte van zeker twee, en wellicht vier moorden in de buurt van de instelling....

Ophef over Knevel
Tweehonderd jaar na zijn geboorte heeft Charles Darwin met zijn evolutietheorie de Evangelische Omroep opnieuw in grote verwarring gebracht. Enkele tientallen leden hebben hun lidmaatschap opgezegd omdat EO-coryfee Andries Knevel twijfels uitte over de letterlijke interpretatie van het bijbelse scheppingsverhaal.

Rekening coffeeshops
Banken zouden coffeeshops als klant moeten accepteren, vindt minister Wouter Bos (Financiën). Hij vreest dat het uitsluiten van bancaire dienstverlening ‘ongewenst of zelfs crimineel gedrag, zoals het ondergronds bankieren, in de hand kan werken’. Alle banken weigeren coffeeshops categorisch als nieuwe klant. Ze zeggen bestaande relaties massaal op. Ook de seksbranche heeft daar last van.

Bonussen ABN Amro
Bos kan niets doen tegen de ongeveer vijfhonderd extra bonussen die dit jaar wereldwijd aan ABN Amro-medewerkers zijn toegezegd. De bonussen vloeien voort uit bestaande rechten waaraan hij als aandeelhouder niet kan tornen. Dit zei de minister tijdens een spoeddebat in de Kamer.

Goedkopere vliegtickets
Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil dat de tickets op Schiphol goedkoper worden om de forse daling van passagiers te stoppen. Hij maakt zich grote zorgen over de internationale concurrentiepositie van de luchthaven. Binnenkort komt het kabinet met maatregelen die de luchthaven goedkoper moeten maken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden