Vrijdag 27 april 2007

Nederland heeft nog steeds geen droogteprobleem, ondanks paniekverhalen die de ronde doen. Om ellende te voorkomen, worden wel maatregelen genomen....

Kind leert slecht lezen
Het basisonderwijs slaagt er nog steeds niet in de kinderen van groep 8 goed te leren lezen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek. Het lezen werd opgedeeld in vijf aspecten: begrijpend lezen, studerend lezen, opzoeken, interpreteren en woordenschat. Op geen van deze onderdelen presteren basisschoolkinderen voldoende.

Gratis schoolboeken
De schoolboeken in het voortgezet onderwijs worden niet komend schooljaar maar pas het jaar daarop gratis. Het is technisch nog niet haalbaar, volgens minister Plasterk van Onderwijs. Het kabinet is van plan scholen de kosten van boeken te vergoeden via de jaarlijkse rijksbijdrage.

Onderzoek naar CDA’er
De mogelijk dubieuze rol van CDA-europarlementariër Joop Post in zijn mislukte miljoenenproject in Zuid-Spanje wordt onderzocht door het landelijk CDA-bestuur. Twee christen-democraten doorzoeken de komende weken de administratie van het failliete Holland Seaview Investments BV, de onderneming van Post.

Te veel zout in voedsel
Voedselfabrikanten stoppen te veel keukenzout in hun producten. Voor consumenten is het daardoor onmogelijk gezond te leven volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad, concludeert de Consumentenbond. Vooral in kant-en-klaarproducten zoals maaltijden, soepen, kaas en snacks zit veel keukenzout. In pizza’s zelfs erg veel.

Cao rijksambtenaren
De ambtenarenbonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe vierjarige cao voor de rijksambtenaren. In die periode stijgt het inkomen van de ambtenaren met 13,2 procent. De bonden leggen het akkoord nog voor aan hun leden. Op het vorige conceptakkoord van twee weken geleden, hadden kaderleden veel kritiek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden