vrijdag 17 aug 2007

Minima en ouderen worden niet volledig gecompenseerd voor het koopkrachtverlies dat zij volgend jaar lijden. Daarover zijn de meest betrokken ministers het eens geworden....

Ritzen houdt bonus
PvdA-minister Plasterk staakt zijn verzet tegen de hoge welkomstpremie van Jo Ritzen, bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht. Plasterk vindt de bonus nog steeds ‘excessief en onwenselijk’, maar de raad van toezicht heeft hem ervan overtuigd dat er ‘geen regels zijn overschreden en met de beste bedoelingen is gehandeld’.

Alcoholvergiftiging
Het aantal mensen dat in een ziekenhuis wordt behandeld wegens alcoholvergiftiging is tussen 2000 en 2005 ruim verdubbeld. Bij kinderen tussen 10 en 15 jaar is zelfs sprake van een verzesvoudiging. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Consument en Veiligheid en het Reinier de Graaf Gasthuis.

Jury: Padilla schuldig
Een jury heeft de Amerikaan Jose Padilla donderdag schuldig bevonden op alle onderdelen van de aanklacht. Het oordeel is een overwinning voor de regering-Bush, die dit terreurproces beschouwt als cruciaal in de strijd tegen extremisten.

Chávez wil aanblijven
De Venezolaanse president Hugo Chávez wil langer president blijven dan de grondwet toestaat. Hij werd in december herkozen voor zijn tweede en laatste termijn, die afloopt in 2013. Chávez wil de wet zo veranderen dat het mogelijk wordt dat hij steeds kan worden herkozen.

Alliantie Centraal-Azië
Rusland, China en vier Centraal-Aziatische landen hebben donderdag hun regionale alliantie versterkt. Tijdens een topontmoeting in Bisjkek verklaarden de landen dat de veiligheid in het gebied het best kan worden bewaakt door de landen uit de regio zelf en hun ‘regionale associaties’.

Rol kredietbeoordelaars
De Europese Commissie wil de rol van de kredietbeoordelaars in de kredietcrisis onderzoeken. Eurocommissaris McCreevy vindt dat kredietbeoordelaars zoals S & P en Moody’s te laat hebben gewezen op risico’s op de Amerikaanse hypotheekmarkt.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden