Vrijdag 12 oktober 2007

Aleid Wolfsen (PvdA) wordt door de gemeenteraad van Utrecht voorgedragen als nieuwe burgemeester van de stad. Tegelijkertijd wil een meerderheid van de Tweede Kamer af van burgemeestersreferenda....

Hond krijgt chip
Alle honden in Nederland hebben binnen vier jaar een onderhuidse identificatiechip. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft hiertoe besloten. De registratie dient onder meer de strijd tegen ziekten die van dier op mens overgaan.

Militaire missie Irak
De regering heeft tegenover de Tweede Kamer een te rooskleurig beeld geschetst van militaire missies in Irak en Afghanistan. De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst was somberder over de veiligheidssituatie ter plekke dan de Kamer te horen kreeg.

Veel vrouwen gestresst
Eenderde van de hoogopgeleide, werkende vrouwen heeft last van ernstige stress. Ze lijden veel vaker aan psychische vermoeidheid dan mannen, maar ook vaker dan vrouwen die lager zijn opgeleid.

Racistische moorden
Hans Van Themsche (19) heeft donderdag levenslang gekregen voor de moord op de Malinese au pair Oulematou Niangado, de 2-jarige Antwerpse peuter Luna Drowaert en de moordpoging op de Turkse vrouw Songul Koç. Voor het eerst werd in België iemand veroordeeld voor moorden met racistische motieven.

Turkse gezant uit VS
Turkije heeft zijn ambassadeur in de VS teruggeroepen voor consultaties. Eerder had het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring gesteld dat een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ‘onverantwoordelijk’ heeft gehandeld door de moordpartij onder Armeniërs in een resolutie ‘genocide’ te noemen.

Groenink: 26 miljoen
Rijkman Groenink, de ABN Amro-topman die woensdag zijn vertrek aankondigde, houdt 26 miljoen euro over aan de verkoop van ABN Amro aan het bankentrio Fortis, RBS en Santander. Als Barclays had gewonnen, had Groenink er ongeveer 14 miljoen euro aan over gehouden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden