Vreemdgaan kan niet bevrijdend zijn

Ik leef twintig jaar samen met een kind, dat ‘lekker’ is opgegroeid in een polygame situatie en kan u verzekeren dat alle betrokkenen beschadigd hun leven leiden....

Even emotioneel blokken bij omschakelingen, met welke verstrekkende gevolgen voor de kinderen? Hou toch op en zoek de spanning en vrijheid in jezelf.

M. Tomassen, Oegstgeest

Liefdevol
Het hoogste geluk vind je in de liefde. Het nastreven van dat geluk doe je door zoveel mogelijk liefde te geven. En wie dat geeft, krijgt het samen met dat geluksgevoel dubbel en dwars terug. Dat is het credo van de aanhangers van de polyamorie.

Liefdevol
Gelukkig was er in het artikel in het Magazine van 12 april ook aandacht voor de pijn (het verdriet en de wanhoop) van de partner, die door dit vreemdgaan met een moeilijk woord veroorzaakt wordt. Iteke Weeda werd er ook nog bijgehaald. Een wetenschapper die zich als groot voorvechter voor de emancipatie heeft gemanifesteerd. Nu vindt ze dat je kan leren van datgene wat je pijn doet. Namelijk dat je hierdoor kunt leren mensen liefdevol los te laten en je eigen weg te gaan.

Liefdevol
Groter misbruik van het woord liefdevol heb ik niet eerder gehoord.

Liefdevol
Ellen Jongeleen, Hilversum

Taalgebruik
Ik kan me goed voorstellen dat het leuk is om meerdere vrienden of vriendinnen te hebben. Zelfs dat het plezierig kan zijn om buiten de deur te vrijen.

Taalgebruik
Maar ik had zin om een potje te kotsen bij het taalgebruik van die polyamoren. Hoezo emotionele blokkades, aura-readingen en spirituele groei. Zeg toch gewoon wat je bedoelt.

Taalgebruik
En trouwens: mevrouw Iteke Weeda had beter hoofdredactrice van de Viva kunnen worden.

Taalgebruik
Pier Bergsma, Hurdegaryp

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden