Vrachtwagens zijn bedreiging voor radio en tv

De automobilist hoeft zich in de toekomst nog minder te vervelen als hij in de dagelijkse file staat. Steeds meer trucks worden versierd met kleurige advertenties, schrijft Transport en Logistiek, het weekblad voor het goederenvervoer....

De meeste vrachtauto's hebben nog steeds de naam van het transportbedrijf op hun laadbak staan. Maar transporteurs zien langzaam in dat dit zinloos is. De meeste mensen die de truck zien, zijn immers geen potentiële klanten. Beter is het om via de vachtauto de gewone consument te benaderen. Dus rijden er tegenwoordig steeds meer vrachtauto's rond die reclame maken.

Ook vanuit de reclamebranche is de interesse groot. 'De vrachtauto is op dit moment het enige medium waarmee je als adverteerder een grote massa kunt bereiken', zegt Han Kapaan van 3M. 'Radio en tv zijn tegenwoordig versnipperd over zoveel zenders dat ze het predikaat massamedium verloren hebben.' Ook de abri heeft daaraan zijn populariteit te danken.

De advertenties leveren transporteurs zo'n tienduizend gulden per jaar op. Dat geld kunnen ze goed gebruiken, want zo winstgevend is het sterk versnipperde transportbedrijf niet. Maar adverteerders zijn niet zomaar tevreden. 'We moeten zorgen dat de auto's er schoon uitzien en soms eisen ze dat de wagen over een bepaalde route gaat', vertelt transporteur Piet Loos.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden