VORMGEVING

Amstelveen..

Ruim twintig tassenontwerpers geven met een of twee nieuwe ontwerpen hun visie op de tas aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Visie 2000, t/m 20 april in Tassenmuseum Hendrikje.

Amsterdam

In Galerie Louise Smit een expositie van keramiek van Iris Eichenberg en sieraden van Pauline Wiertz. Een dubbeltentoonstelling van 29 januari t/m 2 maart 2000.

In het Verzetsmuseum propaganda-affiches uit de eigen collectie die tijdens de bezetting gemaakt zijn door de Duitsers. Tot en met 12 maart.

In het Rijksmuseum de complete collectie goud en zilver, t/m 26 maart; Couture!, hoogtepunten uit de collectie van haute-coutureverzamelaar Hans van Emmerik. Met kostuums van Lanvin, Gallenga en Templier-Rondeau, t/m 27 februari.

Arnhem

In het Burgerweeshuis t/m 5 maart 'Al 's Werelds goed, Is Poppe-goed.' Miniatuurzilver en porselein uit onder meer de 17de en 18de eeuw.

Delft

De expositie Kleurrijke breisels van Erica Hogenbirk, t/m 19 februari in Textielgalerie Willy Pennings (Oude Delft 216).

Den Haag

In het Gemeentemuseum 'Tot oogen lust en pronkery', Delfts aardewerk uit de periode 1650-1800. Een gevarieerd overzicht van ongeveer 250 voorwerpen uit de productie van de Delftse plateelbakkerijen. Tot en met 5 maart. In de Modegalerij van het museum: Hollywood - Verkleed verleden, kostuums uit de Hollywoodstudios, afgezet tegen de toen gangbare mode, t/m 19 maart.

Dordrecht

In Galerie Intermezzo lampen van Henk Duijn & Hubért van der Meer, behang van Daniëlle Kwaaitaal, textiel van Hanke Wiegand en achttiende-eeuwse behangselschilderingen van Abraham en Jacob van Strij. Tot en met 25 maart.

Eindhoven

In galerie Yksi t/m 15 februari de ontwerpen voor de vaasvormen voor provincie en vijf grote steden in Noord-Brabant.

Gouda

Goudse plastiekjes in keramiek uit 1905-1940 in Museum de Moriaan, t/m 6 februari.

Leerdam

Een overzicht van glaswerk van Floris Meydam ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag. Tot en met 12 maart in de Glas Galerie Leerdam. Leiden

Een ode aan de Zangeres zonder Naam in het Stedelijk Museum de Lakenhal. Een expositie met carrière-attributen van de in 1998 overleden artieste, waaronder japonnen. Tot en met 21 februari.

Nijmegen

In Cappello (Houtstraat 28) het overzicht Chapeau en groupe 2000, hoedontwerpen van Gabriela Ligenza, Celine Robert, Zsofia Marx, Mirjam Nuver, Ans Wesseling en Eugenie van Oorschot. Tot en met 18 februari.

Rotterdam

Werk van Vincent de Rijk, Maarten van Severen en Jan Heijnen op een expositie in de vormgevingsgalerie Vivid (William Boothlaan 17a).

Tilburg

In het Textielmuseum textielsieraden, t/m 30 april.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.