VORMGEVING

Lenny Moeskops laat zich bij het maken van haar tassen en hoeden vooral leiden door het kleurgebruik. De leren tassen van Elisabeth Mari kenmerken zich door een strakke eenvoud....

Amstelveen

Amsterdam

Het Vormgevingsinstituut, Keizersgracht 609, organiseert een reeks lezingen over digitale producten die je in uiteenlopende vormen tegenkomt. Op 22 juni komen de Data Butlers aan bod: Henk Dinkelaar, Nico MacDonald, Irene McWilliam en Martin Riddiford. Aanvang 19 uur. In dit geval gaat het om apparaten om mobiel e-mails te versturen.

Galerie Binnen heeft ontwerpers gevraagd een ontwerp te maken waarin gereageerd wordt ideeën en overtuigingen van Benno Premsela. Het gaat om ontwerpers die met hem hebben samengewerkt, maar ook door hem zijn beïnvloed, t/m 29 augustus.

Het Stedelijk Museum presenteert filmaffiches van de Russische constructivistische ontwerpers de gebroeders Stenberg, t/m 12 juli.

Arnhem

De Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, Oude Kraan 26, houdt de eindexamenexpositie van de afdeling modevormgeving van 20 t/m 24 juni (van 12 tot 21 uur; za en zo tot 17 uur). Van 1 t/m 5 juli presenteren zich daar ook de afdelingen 3D-design en architectonische vormgeving.

Assen

Designklassiekers van Thonet zijn van 22 juni t/m 6 september te zien in het Drents Museum. Thonet begon met de beroemde caféstoel van massief beuken en schakelde later over naar staal. Ontwerpers als Breuer, Hoffmann en Wagner werkten voor de Oostenrijkse firma.

Eindhoven

Kunststof lepels die verkleuren door wisseling van temperatuur (handig voor babyvoeding), een glazen ruit die met een druk op de knop ondoorzichtig wordt. Het zijn twee vindingen op het gebied van nieuw materiaalgebruik. Vormgeversoverleg Eindhoven wijdt een tentoonstelling aan nieuwe materialen en producten in MU Art Foundation (Witte Dame), van 22 juni t/m 17 juli.

Groningen

Van 19 t/m 21 juni presenteert de afdeling modevormgeving van de Academie Minerva zich in het Grand Theatre. Van 20 t/m 28 juni houdt de academie de eindexamenexpositie in de Martinihal.

Nijmegen

Afrikaans georiënteerde hoeden van Renny Moeskops bij Cappello, Houtstraat 28, t/m 11 juli.

Roermond

Het Stedelijk Museum besteedt aandacht aan Droog Design, een verzameling woonaccessoires en producten. Een geknoopte stoel, een gebreide lamp, een tafel waarop je ook kunt tekenen, dat is het onalledaagse alledaagse waar 'Droog' patent op heeft, t/m 30 augustus.

Rotterdam

De tentoonstelling Toile in Museum Boijmans Van Beuningen toont hoe modevormgevers en kunstenaars het lichaam verbeelden door middel van kleding in de ruimste betekenis van het woord, t/m 9 augustus.

In de Kunsthal aandacht voor British design met een overzicht van de Brit Ron Arad, ontwerper van onder meer de 'boekenworm' (t/m 28 juni) en voor Britse modefotografie sinds 1960 (t/m 9 augustus).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden