VORMGEVING

Amsterdam..

Delft

Combatbroeken, soldatenkisten en camouflagekleding. Het Legermuseum toont in Dressed to kill aan, dat legerkleding door de jaren heen een belangrijke inspiratiebron is geweest in modetrends. Van 31 maart t/m 7 januari.

Den Haag

In het Congres Centrum wordt op 1 en 2 april de 45ste Internationale Mineralen- en Fossielenbeurs gehouden, waarbij een tentoonstelling is ingericht met handvervaardigde stenen eieren.

In het Gemeentemuseum t/m 19 november de tentoonstelling Haags porselein 1776-1790 - de mythe ontmaskerd.

Van ornament naar lijn. Insel-Verlag 1899-1924 geeft een overzicht van de boeken, die de belangrijke Duitse uitgeverij Insel-Verlag uitbracht in de tijd dat de art-nouveau hoogtij vierde. In het Museum van het boek/ Museum Meermanno-Westreenianum, t/m 21 mei.

Dordrecht

Intermezzo, Voorstraat 178, toont, aansluitend bij de tentoonstelling Art Primeur 2000 in het CBK, werk van zeven vormgevers die vorig jaar zijn afgestudeerd: een boomstam-meubel van Harald Duerink, stoelen van Dorine Epping, interieurkleding van Angelique Mols, een tafel om samen met je hond te delen van Laurens Kolks, stoelen van Stijn Roodnat, twee vrouwenkledingcollecties van Marga Sins en foto's, tassen en schoenen van Karola Vogels. Van 30 maart t/m 27 april.

Groningen

Een overzicht van zestig jaar grafisch werk van Abe Kuipers, t/m 8 april in Boekhandel Godert Walter.

Leeuwarden

In Keramiekmuseum het Princessehof keramisch werk van Marco Paulo Rolla (1967), t/m 9 april; voorts t/m 16 april een tentoonstelling over de Eerste Steenwijkse Kunstaardewerkfabriek (ESKAF), waarvoor bekende ontwerpers als Hildo Krop, Willem Bogtman en Cornelis van der Sluys werkten, en een tentoonstelling over beschilderde aardewerken kruiken uit de Pre-Colombiaanse Moche-cultuur, t/m 28 mei.

Ontwerpster Claudy Jongstra is gefascineerd door vilt. Het Fries Museum exposeert in Feel felt felt haar creaties, die variëren van grote harige jassen tot ragfijne zomerjurken. Daarnaast toont het museum fotowerken en een video van Marcel van der Vlugt, geïnspireerd op de ontwerpen van Jongstra, t/m 21 mei.

Rotterdam

Kunsthal: een overzicht van de Rotterdamse kunstenaar/ontwerper/fotograaf Henk Elenga. Ontwerpen voor tijdschriften, meubels, lampen, interieurs, geënsceneerde foto's en schilderijen uit de periode van 1970 tot nu, t/m 21 mei; met de vitrine-tentoonstelling Kunstgerechten. Japanse food samples toont de Kunsthal Japanse en westerse gerechten uitgevoerd in kunststof. Tot en met 28 mei.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden