VORMGEVING

Fries kerfsnee aardewerk is een soort keramiek met een geometrische vormentaal, onleend aan houtsnijwerk. Het Princessehof in Leeuwarden toont twee eeuwen kerfsnee aardewerk tot en met 2 juni, vanaf vandaag....

Nieuwe lijn in hennep is de eerste manifestatie van het Haags Modeplatform. In het Atrium van het stadhuis in Den Haag zaterdag vanaf 13 uur een presentatie van de toepassingsmogelijkheden voor hennep in de mode: van schoenen, sjaals tot sieraden. Met de tentoonstelling Nieuwe lijn in hennep opent de stichting Regentenkamer op 17 maart de galerie Modevormgeving in het pand Laan van Meerdervoort 34.

Georg Dobler exposeert zijn eigenzinnige sieraden in Galerie Ra (Vijzelstraat 80) in Amsterdam. Tot en met 6 april.

Vol Kasten, Kasten Vol is een manifestatie van bijzondere kasten met produkten van Nederlandse vormgevers in Dordrecht, in Intermezzo, galerie voor hedendaagse vormgeving (Voorstraat 178) en een paar galeries. Van 17 maart tot en met 27 april.

In de gewelfkelders van het Nijmeegs Museum Commanderie van Sint-Jan een tentoonstelling over middeleeuwse boeken, Gebonden in Nijmegen. Van 16 maart tot en met 28 april.

Op het schilderij De vrouw met de waterkan van Johannes Vermeer is een kaart afgebeeld met de Zeven Provinciën van Huych Allart. De kaart hangt nu, ter gelegenheid van de Vermeer-expositie, in het museum Meermanno Westreenianum in Den Haag, samen met enkele andere bijzondere wandkaarten. Tot en met 2 juni.

In museum Het Kruithuis te Den Bosch de maquettes en tekeningen van Borek Sipek voor de - grotendeelse ondergrondse - vleugel die hij voor het Kruithuis heeft ontworpen. Tegelijk is er ook keramiek, glas, meubels, interieur-architectuur en grafiek van Sipek te zien. Tot en met 14 april.

Tafels en stoelen onder het motto Aan Tafel '96, bij Art of Living in Rotterdam. Tot en met 31 maart met werk van Piet-Hein Eek en Richard Hutten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden