VORMGEVING

Amsterdam..

De Bijenkorf presenteert producten van de toekomst in de Future Shop, t/m 22 september.

Met Traditie en vernieuwing besteedt het Rijksmuseum aandacht aan textiel uit de periode rond 1900. Aan de hand van wandtapijten, gordijnen, herenkostuums en japonnen wordt een beeld geschetst van een tijd waarin tradities en vernieuwingen naast elkaar bestonden. De expositie is t/m 19 september.

Breda

In De Beyerd, Boschstraat 22, een overzicht van affiches, tijdschriften, logo's, huisstijlen, boeken en postzegels van Otto Treumann. Tot en met zondag. Vanmiddag van 13 tot 17 uur een symposium over vraag hoe om te gaan met het erfgoed Grafische Vormgeving.

Den Haag

Zeventig stukken van de Japanse hedendaagse mode-ontwerper Yoshiki Hishinuma in de Modegalerij van het Gemeentemuseum, t/m 26 september.

Eindhoven

De Krabbedans, Willemstraat 10: Hans Vogels exposeert van 11 september t/m 24 oktober amuletten en panelen.

Haarlem

Met De verloren schoen toont het Archeologisch Museum tachtig schoenen uit de periode 1200-1800. Van 10 september tot en met 7 april 2000.

Leerdam

Op 10, 11 en 12 september wordt de elfde Glaskunstbeurs gehouden in Cultureel Centrum Het Dak, Tiendweg 9. Meer dan honderd stands met oude en moderne glaskunst.

Rotterdam

Het Historisch Museum Rotterdam presenteert geprinte T-shirts en jurkjes van modevormgeefster Efrat Mansharey, tot en met 7 november.

Zes dinnerplates werden ontworpen door o.a. Abdelkader Benali en Nils Verhage, winnaar van de Volkskrant-ontwerpwedstrijd, in het kader van de manifestatie September in Rotterdam. In het Centrum Beeldende Kunst, t/m 24 september.

Schoonhoven

In de galerie van Zilver in Beweging in de Watertoren exposeren Britse zilversmeden dertig werken, van 9 september t/m 3 oktober.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden