VORMGEVING

In vier appartementen van de Flat Frissenstein in de Bijlmer Privédomein, foto's in een intieme, huiselijke sfeer, t/m 15 november....

Amsterdam

De hoogtepunten uit de glascollectie van het Amsterdams Historisch Museum, t/m 4 april in museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605.

Composities van kleilappen van keramiste Babs Haenen in het Stedelijk Museum, t/m 1 november.

Breda

Een overzicht van design van de Italiaan Achille Castiglioni, t/m 22 november in De Beyerd.

Den Haag

Bij galerie Ademloos, Prins Mauritslaan 39, de 'sculpturale' sieraden van Marijke de Goey, t/m 28 november.

In het Museum van het Boek t/m 22 november een tentoonstelling, samengesteld uit de nalatenschap van bibliofiel M.R. Radermacher Schorer (1888-1956).

Eindhoven

De Finse ontwerper Pekka Harni gaat uit van alledaagse gebruiksvoorwerpen en noemt ze tools (hulpmiddelen). Zijn werk is tentoongesteld in de Witte Dame, Emmasingel 20, van 3 tot en met 21 november. Op 6 november, in de Witte Dame de Dag van het Ontwerp, met vanaf 13.30 uur workshops, lezingen, discussies en presentaties. Om 17 uur wordt de eerste SFT TopTalent prijs ter waarde van 50 duizend gulden uitgereikt aan een jonge ontwerper.

Gorinchem

Sieraden van Martine van der Velden bij galerie Joke van Lieshout, Molenstraat 9, 7 november t/m 4 december.

Groningen

Sieraden van Jeanette Metselaar bij Pluimage, Grote Kromme Elleboog 14, 31 oktober t/m 12 december.

Haarlem

De Israëlische architect en designer David Palterer heeft voor de gerenommeerde Italiaanse Driade, Artemide en Zanotta meubels en glasobjecten ontworpen. Met Borek Sipek maakte hij de glascollectie Alter Ego, t/m 28 november bij galerie Cattani, Houtplein 40.

Nijmegen

Galerie Marzee exposeert sieraden van Anton Cepka, Oikinari Kurokawa en Herman Hermsen en zilveren schalen van David Huyke, en sieraden van 21 Praagse ontwerpers, t/m 25 november.

Rotterdam

Sieraden van Hilde Foks, Luis Acosta en Ferdi Wouters in Museum Hillesluis, Riederlaan 200, 2 november tot en met 11 december.

Sieraden van Ralph Bakker in het Historisch Museum Rotterdam, Korte Hoogstraat 31, t/m 18 april.

Heavy Metal, metalen verlichting en sieraden van Leo Krol en Lydia Bremer in galerie Vivid, Oostplein 226, t/m 7 november.

Tilburg

Blikvangers, werk van Nederlandse en Belgische ontwerpers als Dinie Besems, Ted Noten, Hilde de Decker en Anne Zellien in het Textielmuseum t/m 10 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden