VORMGEVING

Het Centraal Museum in Utrecht brengt zijn omvangrijke kostuumcollectie tot leven in een tot de verbeelding sprekende entourage. Een keuze uit tweehonderd jaar kostuums, gepresenteerd tegen de achtergrond van voorwerpen, schilderijen en video-opnamen van modellen in de geëxposeerde kostuums....

Ruisende Rokken gaat 10 oktober open, en duurt tot en met 5 november.

Het Nederlands Textielmuseum in Tilburg probeert met de expositie Overspel? De relatie tussen kunst en vormgeving duidelijk te maken dat het onderscheid tussen deze disciplines vervaagt. Opening zaterdag, tot en met 14 januari 1996.

Met Pastei en hoerenjong. 30 Drukkers in de marge geeft de Stichting Drukwerk in de Marge een indruk van twintig jaar marge-drukwerk. In de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg, tot en met 18 november. Opening vanmiddag om 15.15 uur.

The World Series on Culture and Technology : tot en met 14 december discussiëren kunstenaars, wetenschappers, journalisten en schrijvers iedere donderdag (19.30 uur) over nieuwe mediatechnologiën. Met 'video-conferentie'-verbindingen zijn de discussies te volgen in zowel het Vormgevingsinstituut (Keizersgracht 609) in Amsterdam, als media-gn (Hoendiepskade 23) in Groningen en het Techniek Museum (Ezelsveldlaan 61) in Delft. Op 12 oktober spreken

Eckart Wintzen en Rob Gonggrijp over 'organisatie', met een bijdrage van Dirk van Weelden.

In het Stedelijk Museum in Amsterdam tot en met 12 november de jaarlijkse presentatie van De best verzorgde boeken.

Galerie Carin Delcourt van Krimpen (Fokke Simonsztraat 8) in Amsterdam heeft sieraden in huis van Gabi Dziuba en Gert Rothmann, gecombineerd met keramisch werk van Günther Förg. Tot en met 14 oktober.

Museum Het Princessehof (Grote Kerkstraat 11) in Leeuwarden heeft twaalf kunstenaars en vormgevers werk laten maken bij de tegelbakkerij van Nederland, Tichelaar Makkum. Onder hen Bob Verheyden, Jan van den Dobbelsteen, Lam de Wolf en Hans van Benthem. Tot en met 18 november.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden