VORMGEVING

Galerie Binnen heeft ontwerpers gevraagd een ontwerp te maken waarin gereageerd wordt ideeën en overtuigingen van Benno Premsela. Het gaat om ontwerpers die met hem hebben samengewerkt, maar ook door hem zijn beïnvloed, t/m 29 augustus....

Amsterdam

Duitse meubelen uit de zestiende t/m de achttiende eeuw zijn wonderen van inlegwerk en constructie. Ze zijn van fameuze meubelmakers als Herman Doomer en de gebroeders Roentgen. Tot en met 30 juli in het Rijksmuseum.

De Vitra-verzameling van stoel-miniaturen heeft de Beurs van Berlage bereikt. Honderd stoeltjes staan er torenhoog waaronder de klassiekers van Frank Lloyd Wright, Mart Stam, Charlie Mackintosh en Gerrit Rietveld, t/m 31 augustus.

Den Bosch

De tentoonsteling Pop in beeld benadert popmuziek nu eens niet van de muzikale maar van de visuele kant. Aan de hand van verschillende thema's (o.a. mixed media, typografie, censuur) wordt dertig jaar popmuziek in beeld gebracht. Tot en met 5 juli in het Noordbrabants Museum.

Den Haag

In internationaal glascentrum galerie Rob van den Doel, Anna Paulownastraat 105a, voor onbepaalde tijd glaswerken van Willem Heesen.

Dordrecht

Bij Intermezzo (Voorstraat 178) Op Zak, een project waarvoor de galerie studenten van de Hogeschool voor de kunsten Utrecht uitdaagde een tas te ontwerpen. Renate Volleberg begeleidde. Tot en met 11 juli.

Groningen

Nadat hij zich eerst op kasten had gestort, die hij samenstelde uit oude deuren, is Piet Hein Eek nu toe aan een nog grotere 'kast': het tuinhuis. Het Groninger Museum toont tot 6 september de mini-paviljoens van oud en nieuw hout.

Maastricht

Het Bonnefantenmuseum heeft een overzicht in huis van de controversiële reclamecampagnes van Benetton. Brein achter de campagnes is de Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani. Tot en met 6 september.

Nijmegen

Afrikaans georiënteerde hoeden van Renny Moeskops bij Cappello, Houtstraat 28, t/m 11 juli.

Rotterdam

In de Kunsthal t/m 30 augustus een overzicht van Nederlandse vormgeving, gesubsidieerd door het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.

Voorschoten

In het Ambachts- en Baljuwhuis, Voorstraat 12, aandacht voor milieuvriendelijke ontwerpen voor het interieur. Producten die esthetisch zijn, insprirend van vorme en opgebouwd uit nieuwe materialen (zoals hennep). Tot en met 5 juli.

Zutphen

Het Stedelijk Museum toont sieraden uit de particuliere collectie van Giampaolo Bambetto. Rozengracht 3, t/m 2 juli.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden