VORMGEVING

Amsterdam Artoteek Zuidoost (Bijlmerdreef 119): zaterdag staat in het teken van black hair. De ruimte van de artoteek is getransformeerd in een afro-kapsalon, waar kappers, klanten, een trendwatcher, kunstenaars en rastafari langskomen....

Amsterdams Historisch Museum: Couture Locale is een tentoonstelling over Amsterdamse mode 1950-2000 met werk van Frank Govers, Max Heymans, Frans Molenaar, Jan Jansen, Fong Leng e.a. Tot en met 14 januari.

Delft

Textielgalerie Willy Pennigs (Oude Delft 216): vilten sloffen van Marion Jacobs & Erna Meijer, lange rokken van Ans Rotteveel, jassen van Vannel, sjaals en blouses van Liesbeth te Velde, en jasjes van Annemarie Verlinden. Van 3 november t/m 16 december.

Den Haag

Haagse Kunstkring (Denneweg 64): een overzicht van industrieel meubelontwerper Friso Kramer, waaronder in massa vervaardigde producten en ideeën voor een ondergronds Europa (t/m 14 november).

Gemeentemuseum: in wordt aan de hand van ontwerpen van Aziz, Frank Govers, Marianne David aangetoond dat streekdracht invloed heeft op mode-ontwerpen (t/m 18 maart). Op 3 en 4 november wordt in het museum door de Kostuumvereniging een symposium georganiseerd waar de relatie tussen centraal staat.

Museum Het Paleis: de tentoonstelling Copier en Tagliapietra, waarin werk van beide glaskunstenaars wordt getoond, is verlengd t/m 12 november.

Maastricht

Op 3 november wordt op de Jan van Eyck Akademie (Academieplein 1) de tweejaarlijkse Charles Nypels Prijs uitgereikt aan de grafisch ontwerpers Erik van Blokland en Just van Rossum. Letterontwerper Gerard Unger houdt een lezing over hun werk, dat van 4 t/m 19 november op de academie wordt tentoongesteld.

Bonnefantemuseum: Charm, een overzicht van Limburgse vormgeving, samengesteld door gastcurator Liesbeth den Besten. Exposanten zijn onder anderen Claudy Jongstra, Paul Derrez, G + N en Marc de Vree. Tot en met 9 januari.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden