VORMGEVING

De tweede Vormgevingslezing in het Vormgevingsinstituut (Keizersgracht 609) in Amsterdam wordt verzorgd door Eric Britton, directeur van EcoPlan en schrijver van het boek Rethinking Work....

In de OntwerpToonZaal OTZ aan de Buitenwatersloot 15 te Delft de expositie Sporen van Water met schilderijen van Manon Lith en toegepast werk van Jeff Podolski. Tot en met 27 mei. Podolski maakt meubels uit gelast staalplaat.

In de presentatie Ruimtelijk Plat bij galerie De Voorruit (Turftorenstraat 30) in Groningen hebben grafisch vormgevers en beeldend kunstenaars zich gebogen over de vraag: hoe verweef je iets ruimtelijks en iets plats? Tot en met 19 mei.

De 'stoeptegeljurk' is het resultaat van een samenwerking tussen modevormgever Peter Jeroense en sieraad-ontwerper Dinie Besems. Als de drager van deze vierkante grijze jurk beweegt, krassen de krijtjes die aan kettingen hangen op de jurk. Tot en met 3 november in het Schielandshuis in Rotterdam.

In Slot Zeist tot en met 2 juni Op z'n Paasbest, eigenzinnige visies op het 'zondags gevoel' door de modeontwerpers Le Cri Neérlandais, Peter Jeroense, Lilianne Nelissen, Alexander van Slobbe, Stigters en Rien Verhoeckx.

Zelfproducerende ontwerpers maken van de nood een deugd. Omdat het bedrijfsleven (nog) niets in hun produkten ziet, nemen de jonge ontwerpers zelf fabricage en distributie ter hand. Een overzicht in het Stedelijk Museum Amsterdam. Tot en met 29 juni.

Tot en met 4 mei duurt nog de expositie textiel bij galerie Yksi (Havenstraat 1) in Eindhoven. Tapijten, afbeeldingen op linnen en wandobjecten met stof zijn er te zien.

De tentoonstelling Studio Dumbar. Behind the Seen, tot en met 12 mei in de Rotterdamse Kunsthal beoogt voor het eerst een omvangrijk overzicht te verschaffen van het werk van Studio Dumbar. Met het ontwerpen van huissstijlen voor de Nederlandse Spoorwegen, de politie, de PTT en het Rijksmuseum heeft Studio Dumbar onbetwijfelbaar een visueel stempel gedrukt, en de reputatie die Dutch Design in het buitenland heeft, is voor een niet gering deel te danken aan ontwerpen, afkomstig uit de stal van Gert Dumbar.

In de Kunsthal in Rotterdam tot en met 27 mei filmaffiches van het Nederlands Filmmuseum, aangevuld met affiches uit het Stedelijk Museum Amsterdam en de privéverzamelingen van Martijn le Coultre en Susan Pack.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden