VORMGEVING

Sieraden van Julie Mollenhauer en Ted Noten bij Louise Smit, Prinsengracht 615, t/m 10 december...

Amsterdam

Bij RA, Vijzelstraat 80, brutale bonkige broches van Beppe Kessler op de expositie 'Aardappels en Stenen', t/m 9 december.

Arnhem

'k zou graag een ketting rijgen...' in het Museum voor Moderne Kunst toont de colliers die Claartje Keurs verzamelde en de makers die zij portretteerde, 14 november t/m 24 januari.

In Historisch Museum het Burgerweeshuis zijn roodstenen theepotten uit het Chinese Yixing bijeengebracht, 14 november t/m 31 januari.

Breda

Een overzicht van design van de Italiaan Achille Castiglioni, tot en met 22 november in De Beyerd.

Groningen

In het Harmoniegebouw, Oude Kijk in 't Jatstraat 26, onder de titel 'Schmuck' extravagant werk van jonge sieradenontwerpers, t/m 10 december.

Sieraden van Jeanette Metselaar bij Pluimage, Grote Kromme Elleboog 14, t/m 12 december.

Nijmegen

Galerie Marzee exposeert sieraden van Anton Cepka, Oikinari Kurokawa en Herman Hermsen en zilveren schalen van David Huyke; sieraden van 21 Praagse ontwerpers, t/m 25 november.

Rotterdam

Sieraden van Hilde Foks, Luis Acosta en Ferdi Wouters in Museum Hillesluis, Riederlaan 200, t/m 11 december.

Schiedam

Threes Moolhuysen, Nieuwe Haven 127, brengt t/m 1 januari meubels van de benedictijner monnik/architect Dom Hans van der Laan en sieraden van Birgit Laken en Katja Prins.

Tilburg

In het Textielmuseum Met Wilhelmina aan tafel, gelegenheidsdamast van het Koninklijk Huis uit de laatste honderd jaar (t/m 7 maart) en werk van textielkunstenaressen Madeleine Bosscher, Ria van Eyk, Loes van der Horst, Margot Wolf en Desirée Scholten-van de Rivière (t/m 17 januari); Blikvangers omvat werk van Nederlandse en Belgische ontwerpers als Dinie Besems, Ted Noten, Hilde de Decker en Anne Zellien, t/m 10 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden