VORMGEVING

Amsterdam..

Claudy Jongstra ontwierp een serie vilten stoffen, Saar Oosterhof werkt met rubber (eierdoppen, tegels), Marsell Pott bedacht een chaise longue van piepschuim, omwikkeld met tape, en Baukje Trenning experimenteert met ribbels, noppen en lijnen in betonnen stoeptegels. Het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst presenteert hun werk, t/m 25 augustus aan de Brouwersgracht 276.

In de Beurs van Berlage Jewels of Mind and Mentality, met meer dan vijfhonderd sieraden van Gijs Bakker, Paul Derrez, Maria Hees, Bruno Ninaber van Eyben en Marion Herbst, t/m 10 september.

Delft

De tentoonstelling What about design? in het Techniek Museum wil een vinger leggen op het ontwerpproces van designproducten. t/m 29 oktober.

Combatbroeken, soldatenkisten en camouflagekleding. Het Legermuseum toont in Dressed to kill aan, dat legerkleding door de jaren heen een belangrijke inspiratiebron is geweest voor modetrends (t/m 7 januari).

Den Haag

De Venetiaanse glaskunstenaar Lino Tagliapietra stelde voor Museum Het Paleis een tentoonstelling samen met glaswerken van A.D. Copier (1901-1991), een van Nederlands belangrijkste glaskunstenaars. Behalve honderden werken van Tagliapietra en Copier afzonderlijk, worden ook 25 stukken getoond die uit hun samenwerking zijn voortgekomen. Tot en met 29 oktober.

Groningen

Groninger Museum: samen met Frans Haks gaf Swip Stolk vorm aan het opzienbarende imago van het museum van de jaren negentig. Het Groninger Museum eert zijn huisontwerper met een overzicht, t/m 22 oktober.

Leiden

In de Pieterskerk de oudste koninklijke garderobe ter wereld: De kleren van Toetanchamon. Meer dan 25 replica's van de originele kledingstukken van de beroemde farao (t/m 27 augustus).

Utrecht

Steeds vaker valt de term Dutch in de Japanse, Amerikaanse, Britse en Franse modebladen. Namen die daar onder vallen zijn Alexander van Slobbe, Viktor & Rolf, Saskia van Drimmelen, Niels Klavers, Keupr/vanBentm, Oscar Suleyman, Aziz Bekkaoui, Claudy Jonstra. Melanie Rozema/Jeroen Teunissen, G + N en Ronald van der Kemp. Het Centraal Museum maakt een balans op van de hedendaagse Nederlandse mode, t/m 17 september.

Voorburg

De tijd: onrust in balans is een tentoonstelling van oude en nieuwe uurwerken. Tot en met 1 oktober in Museum Swaensteyn, Herenstraat 101.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden