VORMGEVING

Amsterdam..

Delft

De gekleurde houten blokken van haar zoontje zijn de inspiratiebron voor de nieuwe serie sieraden van Petra Hartman. Babybil-dings, t/m 12 mei in Galerie Lous Martin, Nieuwstraat 11.

Den Haag

Gemeentemuseum: Kleding en shawls van Jürgen Lehl. Lehl heeft een Duitse achtergrond maar woont en werkt in Tokio. Tot en met 1 oktober; Haags porselein 1776-1790 - de mythe ontmaskerd, t/m 19 november.

Eindhoven

Met handen en knieën buigt René Grottendieck roestvrij staal om tot kunstobjecten. Tot en met 24 juni zijn die te zien in Galerie Vos, Mathildelaan 23.

Leeuwarden

Zondag om 14.30 uur organiseert Princessehof Leeuwarden een rondleiding over de tentoonstelling De Leiden painter, schilderkunst op aardewerk uit Peru, over kruiken uit de Moche-cultuur die van 100 tot 800 na Chr. aan de Peruaanse noordkust bloeide. De tentoonstelling loopt nog t/m 28 mei.

Maastricht

Galerie Tizia, Kesselkade 51, toont hedendaagse sieraden van twee vormgevers. Irene Bruckmanns sieraden doen denken aan bladeren en bloemranken en die van Joost Laroy volgen de contouren van het lichaam zo nauwgezet dat zij er één mee lijken te worden. Aangevuld met schilderijen van Thai Lang Cam. T/m 17 juni.

Nijmegen

Buitenlandse en binnenlandse ontwerpers exposeren hun hoeden op Bride...coloured and white in de hoedenzaak/-galerie Cappello, Houtstraat 28, van 5 mei t/m 18 juni.

Valkenburg a/d Geul

Galerie YoRash, Hekerweg 42, exposeert werk van vier glaskunstenaars op expressies in glas, van 6 mei t/m 2 juli.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden