VORMGEVING

Bebob design (Prinsengracht 764), dat zich richt op de 20ste-eeuwse meubelklassiekers, besteedt tot en met 30 december aandacht aan fauteuils en stoelen van Charles en Ray Eames, het ontwerpersechtpaar dat dit jaar herdacht wordt op verschillende plaatsen....

Amsterdam

Arnhem

Botticelli, woonkunst aan de Kortestraat 10a, besteedt aandacht aan het ontwerpersduo Garouste & Bonetti, dat zijn faam dankt aan de inrichting van de salon voor Christian Lacroix en daarna menige prominent in de spulletjes zette. Krullen, ornamenten, kleuren, niks is het duo te dol. Tot eind december.

Bunnik

Centraal Museum Utrecht presenteert mode, schoenen en styling van Nederlandse ontwerpers van de afgelopen tien jaar. Voor de gelegeheid is uitgeweken naar landhuis Oud-Amelisweerd (Koningslaan 9), t/m 4 januari.

Dordrecht

Bij galerie Intermezzo, Voorstraat 178, vanaf vandaag ontwerpen van Yvanka Linders (mode), Melissa van de Lisdonk (materialen en mode) en Ellen Nillezen (sieraden). Tot en met 30 december.

Groningen

Maupertuus, Laan Corpus den Hoorn 100, organiseert tussen 13 december en 3 januari de No Snow Show. Getoond worden meubelklassiekers van Gispen in de eerste week, daarna kringloopmeubels van Art Depot, en na kerst de meubels van Gerard van den Berg.

Haarlem

Kandelaren van keramiek tot hout, van glas tot messing bij The Crystal Ceiling (Schaghelstraat 14), tot en met 24 december.

Helmond

Rond het thema reizen en vakantie toont Gemeentemuseum Helmond een stuk of zestig affiches uit de periode 1900-1950, van o.a. Bart van der Leck, Jan Toorop en Albert Hemelman. De expositie laat de ontwikkelingen in de affichevormgeving zien (t/m 4 januari).

Nijmegen

Hoeden van Marianne Jongkind in de hoedengalerie Cappello, Houtstraat 28. Ooit werkte ze voor Govers, Vos en Hoogedoorn. Van 4 december tot en met 6 januari.

In Galerie Marzee sieraden van Onno Boekhoudt en Scott Cormier. Boekhoudt laat iets heel anders zien dan het eenvoudige, strakke zilver waarmee hij bekendheid verwierf. Cormier gaf aan zijn ronde vormen een 'Viva Las Vegas-touch' mee. Tot en met 21 januari.

Rotterdam

Galerie Vivid, Oostplein 226 Rotterdam, voelt de tijd van het jaar aan. Serviezen en kandelaars staan er, van uiteenlopende ontwerpers als Landmark, Marlinda Weyers en Erik-Kan Kwakkel. Tot en met 3 januari. Vivid is alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag open en de eerste zondag van de maand.

Galerie Ecce, gespecialiseerd in meubelontwerpen en beeldende kunst, heeft zijn ruimte aan de Witte de Withstraat vergroot. In de vernieuwde galerie exposeert tot nader order de getalenteerde vormgever Wolf Brinkman.

De Nederlandse tapijtkunstenares Carina Groenen en de Vlaamse glaskunstenaar Jan Leenknegt werkten, gefascineerd door elkaars kleurgebruik, samen voor een expositie in galerie Panipat, Aelbrechtskolk 35 in Delfshaven (voor onbepaalde tijd).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden