VORMGEVING

In Tassenmuseum Hendrikje, Zonnestein 1, kralentassen en kralenbeurzen naar Hollandse snit, in de eerste helft van de vorige eeuw vervaardigd in Schwäbisch Gmünd in Zuid-Duitsland, 28 februari t/m 29 april....

Amstelveen

Amsterdam

Galerie Ra, Vijzelstraat 80, presenteert sieraden van de afdeling 3D-design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Van 2 t/m 17 maart, opening 27 maart (16 uur).

In 'Etude 1' exposeren (oud-)studenten van de designopleidingen The Design Academy in Eindhoven en het Sandberginstituut in Amsterdam: Katja Gruijters ('Oude kant van de nieuwe kant bekeken') en Angelique Josten ('Het instopgevoel'). Sieradenontwerper Hans Appenzeller steldede ruimte naast zijn winkel aan de Grimburgwal ter beschikking, t/m 12 maart.

Galerie Carla Koch, Prinsengracht 510 sous, exposeert glasobjecten van Willem Heese, t/m 13 maart.

Galerie Binnen, Keizersgracht 82, toont de Design Highlights 1998 van het Britse Royal College of Art, t/m 11 maart. Vanavond debatteren er John Drane (Royal College of Art, Londen) en Marjan Unger (Sandberg Instituut) o.l.v. John Thackadra (Nederlands Vormgevings Instituut) over 'Design Education in Britain and The Netherlands'. Aanvang 20 uur.

Apeldoorn

Sieraden uit de jaren zestig stralen in vergelijking met de veelsoortigheid in sieraden van nu volgens het Van Reekum Museum een bijna verstilde schoonheid uit. Het museum toont werk uit die tijd van o.a. Emmy en Gijs bakker, Nicolaas van Beek, Francoise van de Bosch, t/m 4 februari.

Leerdam

Het Nationaal Glasmuseum toont recent werk van Susan Hammond, Deborah Hopkins, Sabine Lintzen, Jelena Poapadic en Richard Price, t/m 18 april.

Glas Galerie Leerdam, Zuidwal 44, presenteert glassculpturen van Floris Meydam en Frans Willebrands, t/m 18 april.

Rotterdam

In Museum Boijmans Van Beuningen tot en met 5 april de genomineerde producten voor de Designprijs Rotterdam 1999; hoogtepunten en nieuwe aanwinsten uit de collectie kunstnijverheid en industriële vormgeving staan vanaf zaterdag semi-permanent opgesteld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden