VORMGEVING

Amsterdam..

Rijksmuseum: ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Kantsalet, een vereniging die in 1925 is opgericht om de belangstelling voor kant te bevorderen, presenteert het Rijksmuseum 75 hoogtepunten uit zijn kantcollectie. Tot en met 20 augustus.

Stedelijk Museum: met Dans la rue toont het museum ruim honderdzeventig Franse affiches uit de eigen collectie, t/m 1 mei.

Hoofdzaak Hoeden, Witte de Withstraat 168, presenteert zonnehoeden van Marielle van der Schrier en Nicoline Reinders (t/m 16 april) en, voor onbepaalde tijd, hoeden van Marga van der Bos.

Den Haag

In het Gemeentemuseum t/m 19 november de tentoonstelling Haags porselein 1776-1790 - de mythe ontmaskerd.

In het Louis Couperus Museum een tentoonstelling van oorspronkelijke boekbanden van Couperus' werk: 'De band is fijn geteekend'. Tot de ontwerpers behoren Jan Toorop, R.N. Roland Holst en H.P. Berlage. Javastraat 17, t/m 11 juni.

Van ornament naar lijn. Insel-Verlag 1899-1924 geeft een overzicht van de boeken, die de belangrijke Duitse uitgeverij Insel-Verlag uitbracht in de tijd dat de art-nouveau hoogtij vierde. In het Museum van het boek/ Museum Meermanno-Westreenianum, t/m 21 mei.

Dordrecht

Galerie Intermezzo, Voorstraat 178, presenteert twee 18de-eeuwse behangschilderingen uit de collectie van het Dordrechts Museum, hedendaags behang van Daniëlle Kwaaitaal, textiel van Hanke Wiegand en lampen van Henk Duijn & Hubért van der Meer, t/m 25 maart.

In het Dordrechts Museum In helder licht, 'Abraham en Jacob van Strij, Hollandse meesters van landschap en interieur omstreeks 1800', t/m 16 april.

Nijmegen

Galerie Marzee, Lage Markt 3, presenteert sieraden van Philip Sajet, Ruudt Peters, Stephanie Jendis en van studenten van Burg Giebichenstein en de Gerrit Rietveld Academie, t/m 12 april.

Rotterdam

Kunsthal: een overzicht van de Rotterdamse kunstenaar/ontwerper/fotograaf Henk Elenga. Ontwerpen voor tijdschriften, meubels, lampen, interieurs, geënsceneerde foto's en schilderijen uit de periode van 1970 tot nu, t/m 21 mei; Kunstgerechten. Japanse food samples toont Japanse en westerse gerechten uitgevoerd in kunststof, t/m 28 mei.

Een drie meter hoge doucheruimte van Vincent de Rijk, een tafel en stoel van Maarten van Severen, en cijfer ontwerpen van Jan Heijnen in vormgevingsgalerie Vivid (William Boothlaan 17a).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden